Vandmelonfrø

Den helbredende kraft fra vandmelonfrø – en kommentar til ét af de meget benyttede Edgar Cayce remedier
Artikel af Ellen Satinsky hentet på A.R.E. Clinic’s hjemmeside, oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

I arbejdet med at anvende de lægelige oplysninger, der er indeholdt i Edgar Cayce's readinger, er én af rutinerne her på A.R.E. Clinic, at vi sammenligner Edgar Cayce's brug af en bestemt urt med brugen af denne urt i andre healing-systemer.

Èn af de urter, som Edgar Cayce nævnte ca. 75 gange var en te tilberedt af de hvide frø fra almindelig vandmelon. Denne urt bruges også i kinesisk medicin og i naturopatisk medicin. Da denne brug har paralleller til Edgar Cayce's anbefalinger, kan det med rimelighed siges, Cayce's metoder understøttes af erfaringen fra naturlægerne.

En meget vigtig pointe i Cayce's filosofi er at opnå sundhed ved en intern udrensning af kroppen. Te lavet på vandmelonfrø er et middel, Cayce ofte gav til folk, for at rense kroppen gennem urinvejene.

Ifølge Cayce stimulerer denne urt nyrernes og blærens funktion, idet den fungerer som et diuretikum (et vanddrivende middel). På den måde fremmer det healingen af infektioner og fjerner akkumuleringer i urinvejene og kan rense kroppen for affaldsstoffer, der ellers ville kunne medvirke til hudproblemer så som nældefeber eller dannelse af ødemer.

Den blev også brugt som lindring ved luft i maven på grund af ophobning af væske, ved betændelse i æggestokkene på grund af ophobning af væske i de nedre mave- eller bækkenregioner, og den blev brugt efter fødsler for at normalisere og forbedre nyrefunktionen, som kunne være påvirket på grund af graviditeten.

Selv om der var lidt variationer, var den dosis Cayce oftest anbefalede 1 teskefuld frø til 1 pint (0,473 liter) kogende vand. Dette skulle trække 15 minutter ig indtages én gang om ugen eller mere. I mange readinger blev det anbefalet, at det bedste var at drikke små mængder flere gange om dagen frem for at drikke det hele på én gang.

I kinesisk medicin bliver frøene brugt diuretisk, og de bliver også brugt som et middel mod forstoppelse.

Frugten har en diuretisk effekt, der sandsynligvis hænger sammen med dens indhold af citrulline og arginine (aminosyrer), der forårsager en forøget syntese af urea i leveren. Frugten bruges af de kinesiske læger til at danne kropsvæsker, give fugt til tarmene og nedsætte tørst. Den er gavnlig, år det drejer sig om at afgifte kroppen og fjerne overskudsvarme. Den er gavnlig mod sår i munden, infektioner i nyrer og urinveje, nyresten, dysenteri og irritationer.

Skallen har et højt indhold af silicium, der i kinesisk medicin bruges til at behandle diabetes og forhøjet blodtryk. Skallen kan blendes til juice og drikkes, eller små mængder af skallen kan spises. Skallen kan – med sin afkølende effekt - også gnides på acne for at minimere udslettet.

Det bør bemærkes, at ifølge kinesisk medicin skal man afholde sig fra vandmelon, hvis man lider af dårlig fordøjelse, blodmangel, astma eller voldsom og ukontrolleret vandladning.

Neuropatisk brug af vandmelon er den samme, som den der bruges af Cayce og af den kinesiske medicin. Den bruges til børn, der har smerter ved vandladningen for at lette passagen af urinen. Den har også været brugt til at lindre rygsmerter i forbindelse med passage af nyresten. Den bidrager til at reducere inflammationen og beroliger nyrer og blærer. Frøene indeholder cucurbocitrin, et stof, der udvider blodkarrene, og som kan hjælpe med at sænke blodtrykket.

Vandmelonfrø er nyttige til at opretholde sundheden i urinvejene, og de kan endda bruges forebyggende hos personer, der udviser svaghed i urinvejene.

"Vid, at der er inden i os selv al healing der kan frembringes i kroppen. For al healing skal komme fra det guddommelige, for hvem helbreder din sygdom: KILDEN TIL DEN UNIVERSELLE FORSYNING" (4021-1)

By Ellen Satinsky, NMD, DIPL.A very important tenet in the Cayce philosophy is to bring health through the internal cleansing of the body"Know that there is within self all healing that may be accomplished for the body.