Vand om morgenen

Lunkent eller varmt vand – en tidlig morgendrik
Artikel af Elaine Hruska fra Venture Inward Newsletter, Sommer 2010 oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Folk siger ofte, at nogle af anbefalingerne fra Edgar Cayce's readinger minder om gamle husråd, som de havde glemt alt om, indtil de stødte på dem i readingerne. Èn af disse anbefalinger er den om at drikke et glas lunkent eller varmt vand, lige når man vågner. Det er især velkendt, at man kan forebygge forstoppelse.

For nogle år siden var der i Dr. Peter Gott's sundhedsklumme i avisen Virginian-Pilot (2. november 2008) en henvisning til, at man skulle drikke varmt vand for at få bugt med sin forstoppelse. Han bragte et brev fra en læser, der led af forstoppelse efter en operation, hvor hun havde fået fjernet galdeblæren. Hun fortalte, at hun kunne huske, at hun havde læst en bog "Folkemedicin" af Dr. D.C. Jarvis, hvori han anbefalede, at man skulle drikke et krus varmt vand hver dag, en halv time før morgenmaden. Hun besluttede sig til at benytte dette råd, og følte straks, at det virkede. "Det var, som om vandet skyllede maveindholdet fra den foregående dag ud". I løbet af ganske få dage, var hendes afføring normal. Hendes læge bekræftede, at dette simple middel, var ét af de bedste, han kendte, men da de fleste læger og patienter tænker, at "det er da for nemt", bliver det sjældent nævnt.

Dr. Gott forklarer: "Det varme vand sætter gang i en træg fordøjelse" fuldstændig lige som andre varme drikke gør. Måske er nøglen simpelthen temperaturen og det tidspunkt, man drikker det på.

Mens de fleste A.R.E. medlemmer har kendskab til Cayces anbefaling om at drikke mindst 6-8 glas vand om dagen for at skylle systemet igennem, er der måske nogle, der ikke har hørt denne anbefaling om at drikke et glas varmt vand tidligt om morgenen. I nogle readinger blev der ikke angivet nogen begrundelse for, hvorfor man skulle drikke varmt vand. I andre readinger kom anvisningen som et direkte svar på klientens spørgsmål. Her følger et par uddrag, hvor der er givet et specifikt formål:

"Drik altid masser af vand før måltidet og efter måltidet – for, som det ofte er sagt; når et hvilket som helst fødeemne kommer ned i maven, bliver maven omgående en lagerplads eller et medicinskab, hvor alle de elementer, der er nødvendige for en ordentlig fordøjelse, vil blive dannet. Hvis det første, der bliver bearbejdet, er rent vand, bliver reaktionerne nær normale. Så drik, hver morgen – lige når du står op – et halvt til trekvart glas varmt vand; ikke så varmt, at det gør ondt, men heller ikke så lunkent, at det virker kvalmende, dette vil befri systemet for giftstoffer ... lejlighedsvis bør man tilføje et nip salt" (311-4).

Den 28-årige mand, der fik denne reading arbejdede ved jernbanen og havde til tider været meget stresset og led af tinnitus. Hans reading bemærkede også en ukoordination mellem hans udskillelse og hans optagelse af fødevarerne.

"Drik et glas vand, så varmt som du kan klare det, lige når du vågner; og dette vil hjælpe med til at udskille og føre de giftstoffer og ophobninger ud af maven, ser du?" (843-2).

Denne 52-årige mand havde en sviende smerte og følte sig træt, når han vågnede om morgenen. Hans reading indikerede, at dette skyldtes "problemer med en cirkulation, der fungerede dårligt" og fik foreskrevet strækøvelser, som han skulle udføre mens han lå i sengen, inden han skulle drikke det varme vand.

Som svar på folks spørgsmål, anbefalede Cayce at drikke det varme vand mod kvalme eller problemer med maven så vel som mod trætte øjne.

"En smule saltvand, men ikke så salt, at det giver opkastningsfornemmelser, indtaget et par morgener vil hjælpe på uroen i maven. Tilsæt omkring en kvart teskefuld til lidt varmt vand. Hvis det giver kvalmefornemmelser, så kast op, men ikke ved at stikke fingeren i halsen eller lignende - (det vil sige, ikke ved at fremtvinge en opkastning" (1152-8).

"Spørgsmål: Hvad har været årsag til den nylige fornemmelse af træthed i øjnene?" "Svar: Tendensen til presset eller trætheden i systemet, som det peger mod en ophobning af syre i kroppen. Derfor, som indikeret, skal vi øge udskillelserne – når de finder sted – ved at bruge en saltopløsning; eller ved at tage salt om morgenen – omkring en kvart teskefuld bordsalt (helst jodiseret) i lunkent eller varmt vand før morgenmaden. Tag det mindst i 3 dage efter hinanden fulgt af en pause og tag det så igen, hvis det er nødvendigt. Dette skulle justere konditionen" (2582-2).

En anden reading givet den 27. februar 1911 understreger atter vands betydning for vores krop:

"Masser af vand i systemet altid. Så varmt vand som muligt altid, ikke koldt vand. Vandet, han drikker, skal ikke være så varmt, at han ikke kan klare det, men det skal være behageligt for systemet.... Det slukker tørsten og virker på nyrerne selv, og det som indtages i systemet, bliver der reageret på, ved de ting, som tages ind i maven" (3798-4).

Hvis du mangler et simpelt middel, der kan udrense dit system, afgifte din krop og frembringe bedre afføring, så prøv denne varme tidlig-morgen drik, som har hjulpet så mange mennesker – og som helt sikkert også vil kunne hjælpe dig.

...ooo0ooo...