Vådcelleapparat

Uddrag af Keys to Health - The promise and challenge of Holism af Eric Mein, M.D., oversat af Kaare Netterstrøm.

Portrat af Edgar Cayce

Mens det radio-aktive apparat bliver foreslået ved ukoordinerede tilstande i kroppens cirkulation og nervesystem, er et andet apparat, vådcelle apparatet, oftere rekommanderet ved specifikke tilstande. Vådcelle apparatet er specielt anvendeligt ved sygdomme som involverer nervesystemet og kirtlerne, som f.eks. dissemineret sklerose, epilepsi, parkinson's, skleroderma, døvhed og hjerne lammelse.

Vådcelle apparatet består af to metalpoler i en opløsning af svovlsyre, kobbersulfat, zink, kul og destilleret vand Apparatet producerer en meget svag vekselstrøm, svagere end et almindeligt lommelygte batteri. Dr. Berckers undersøgelser har vist, at en svag strøm ofte virker bedre end højere strømstyrker, fordi den stemmer overens med de naturlige tilstande og minimerer bivirkninger.

En vigtig del af vådcelle apparatet er "the solution jar", opløsningsbeholderen som indeholder en specifik opløsning. Når strømmen passerer igennem ledningskredsløbene som er placeret i opløsningen, vil den elektroniske energi rumme et element af opløsningens vibrationer. Dette har åbenbart en effekt på "vibrationsraten" i strømmen som nu afgiver en besked til kroppen.

Readingerne har fascinerende beskrivelser af, hvordan denne information bliver sammenkoblet og virker på kroppen. For det meste bliver den negative ledning fra vådcelle apparatet, den som indeholder vibrationerne fra opløsningen, anbragt lidt op og til højre for navlen. Readingerne giver tre grunde til denne placering. For det første, bliver en udefra kommende vibration bedst modtaget på det sted hvor fosteret modtog sin næring. For det andet er denne beliggenhed fastlagt til at være centrum for kroppens energi cirkulation, der har en form som et ottetal. Endelig er dette område refereret til at være solar plexus centeret, som readingerne beskriver som centeret for vores nervesystem.

Ved brugen af vådcelle apparatet, bliver den positive pol som oftest placeret på rygsøjlen. De oftest rekommanderede lokationer er ifølge readingerne områder, hvor det motoriske nervesystem, det autonome nervesystem og det lymfatiske system har det maksimale samarbejde. Disse fire områder er: anden til fjerde nakkehvirvel, anden til fjerde brysthvirvel, niende brysthvirvel, og anden til fjerde lændehvirvel.

Anbragt rigtigt skulle vådcelle apparatet virke ved at vække det underbevidste (det autonome nervesystem) til at hjælpe med at tilføre stoffet fra opløsningsbeholderen (the solution jar). For at hjælpe os med at forstå dette, sammenligner readingerne det med hvordan vores krop reagerer, når vi ser andre spise. Det visuelle og duftende input medvirker begge til frigørelse af fordøjelsessafter og mavesammentrækninger. Disse signaler bliver videreført til vores bevidsthed og opfattet som sult. På en lignende måde bringer vibrationerne som ankommer til navlecentret, besked til det underbevidste om at være opmærksom på at tilfredsstille en slags sult.

Et antal opløsninger blev brugt i denne beholder. En af de mest rekommanderede var guldklorid, som hjælper kirtler og nervesystem med at "genopbygge og forny ethvert organ i systemet som ikke handler i overensstemmelse med helheden" (1800-6). Andre opløsninger som ofte blev rekommanderet er sølvnitrat, kamfersprit og atomidine.

Selve vekselstrømmen kan også påvirke kroppen direkte. Følgende liste viser effekten som bliver produceret af de respektive poler.

Positiv pol

Afviser base, væv bliver surt
Dehydrerer væv
Producerer sammentrækning af kar,
.......stopper blødning
Tiltrækker ilt
Beroliger

Negativ pol

Afviser syre, væv bliver basisk
Væv svulmer op
Producerer udvidelse af kar,
........medfører blødning
Tiltrækker brint
Stimulerer

Cayce readingerne rekommanderede et tredje apparat, "The Violet Ray", som er kilde til en statisk elektricitet med høj spænding og lav ampere. Den skal ikke forveksles med ultraviolet lys. Dens navn kommer af det elektriske lys, som udstråler igennem en glasplade. Statisk elektricitet har en lang historie indenfor helbredelse, forbundet med personer som Benjamin Franklin, Marat fra den Franske revolution og John Wesley.

Ulig de to andre apparater som er beskrevet tidligere, er violet ray apparatet ikke opfundet af readingerne; de fleste læger havde ved århundredeskiftet maskiner med statisk elektricitet i deres kontorer.

Apparatet er ikke særligt udbredt i brug. Mange af deres effekter er subtile og underfundige og deres funktionsprincipper er ofte svære at forstå udfra vores nuværende viden. De kan alligevel være en vital brik i puslespillet om forståelse af, hvordan vores kroppe arbejder. Vi er elektromagnetiske væsener, og det er måske den klareste fysiske forbindelse, vi har med Gud. Der er brug for, at viden og anvendelse i hele dette område bliver fremskyndet yderligere.