Slippery Elm Powder

Hvad kan det bruges til – og virker det ?
samlet af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Edgar Cayce nævnte elmepulver i 15 readinger, primært til folk med dårlig næringsoptagelse, psoriasis, mavesår, tyktarms-betændelse m.v. Dens fysiolo-giske funktion består i at genopbygge og beskytte mave og tarm-slimhinder. Det bliver tilberedt ved at tilsætte en smule pulveri-seret slippery elm bark til et glas koldt vand og lade det stå 5 minutter, før man drikker det. Cayces råd var ikke at tilberede elmepulver "før man er klar til at drikke det, for det bliver hurtigt harsk".

Ved psoriasis anbefalede Cayce, at man drak en kop ½ time før morgenmaden. Dosis skulle væ-re ¼ tskf. til en kop varmt vand.

Slippery Elm bør ikke indtages af gravide.

På A.R.E. Health & Rejuvenation Research Centers database kan man læse, at visse typer urtete blev fremhævet af Cayce i forbindelse med diverse tarmsygdomme og fordøjelsesproblemer. Især blev en kombination af Slippery Elm Bark og American Yellow Saffron (beskrevet i forrige nummer af medlemsinfo) anbefalet.

I reading 4256-001 anbefalede Cayce en person, der led af et ekstremt tilfælde af irriteret tyktarm, at al den vand der blev drukket i løbet af dagen – og det skulle være meget – skulle tilføres lidt Slippery Elm. Kun så lidt, at det lige kunne smages. Det skulle altid være friskblandet, måtte højest stå 30 minutter, i modsat fald ville det blive harskt. Desuden skulle der jævnligt drikkes Yellow American Saffron te. Kombinationen af de to drikke lindrer den irriterede tarm.

Da elmeteen åbenbart er meget slimet og smager ubehageligt, blev det anbefalet at køle drikken ned i isskabet, inden det blev drukket. I dag kan man klare det med en isterning.

I andre readinger for folk, der led af mindre alvorlige tilfælde af tarmproblemer skulle elmeteen kun indtages 2-3 gange om dagen.

I det efterfølgende er et uddrag af  readinger givet for personer, der led af tyktarmsbetændelse.

5714-001:  "Intet vand, uden det indeholder elmebark. Det skal tilberedes, lige inden det drikkes, så det indeholder elmebarkens egenskaber. Det giver en slimet belægning og er helende for systemet, det slukker tørsten og tillader på samme tid at slimbelægningen tilføres stabilitet, forudsat, at der samtidig – det vil sige 2-3 gange om dagen – tilføres små mængder Yellow American Saffron te. Denne tilberedes ved at man damper – ikke koger – 60 til 90 gram te til ¾ liter rent vand eller regnvand. Vandet sies og afkøles. Dosis er en til to teskefulde ad gangen.

5216-001: " Slippery Elm Bark vil være meget godt, hvis det tilberedes som en te, der afkøles, inden den drikkes. Kombinér med Yellow American Saffron, der tilberedes ved at man tager en smule mellem tommel- og pegefinger og kommer dette i en kop kogende vand. Lad det trække 30 minutter, si det og drik det hver dag.

Spørgsmål: Hvordan og hvor ofte skal Elmebarken drikkes ?

Svar: Elmebark skal tages hver dag, for at sikre, at der sker en udskillelse og at afføringen ikke gærer i fordøjelseskanalen, det vil hjælpe på konditionen specielt i tarmen.

Tag en knivspids og put i et glas, hæld kogende vand over, og lad det hvile i 20-30 minutter, sæt glasset i isskabet indtil væsken er kølet ned og drik den. Det vil blive som at drikke slim selvfølgelig, men det er det, der er nødvendigt i fordøjelseskanalen.

Såvel Slippery Elm og Yellow American Saffron te kan købes hos www.netterstroem.dk