Fremstillingen af Cayce hjælpemidler og remedier

Bruce Baar - Fremstilling af Edgar Cayce hjælpemidler
Interview fra Venture Inward juli/august 2003, oversat af John Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Baar Produkter A/S er den eneste officielle verdensomspændende leverandør af Edgar Cayce helbredspleje produkter (Edgar Cayce Health Care Products). Efter at hjemme helbreds produkter (Home Health Products) blev solgt i midten af 1990'erne, blev Baar Products den officielle leverandør af Edgar Cayce hjælpemidler. Produkter importeres til Danmark og findes på www.netterstroem.dk

Som ung dreng blev Bruce Baar, nu direktør for Baar Products, første gang interesseret i Cayce materialet på grund af sine forældre. Efter at have syslet med en  Cand. Mag. Scient grad og en karriere hos Johnson & Johnson, blev Bruce involveret i fremstilling og distribution af Cayce Care produkter – en deltidshobby, der skulle blive til en fuldtidsbeskæftigelse. Bruce er for nuværende kandidat til en doktorgrad som naturlæge.

Kevin J. Todeschi, chefredaktør for Venture Inward tidsskriftet, interviewede ham til denne artikel.

Spørgsmål (SP) Kevin Todeschi : Bruce, hvorfor starter vi ikke bare med, at du fortæller os lidt af baggrunden for, hvordan du først blev interesseret i Edgar Cayce materialet, og måske hvordan det udviklede sig til din interesse for at arbejde med Cayce hjælpemidlerne.

Svar (SV) Bruce Baar : Tjah, for at komme til begyndelsen, må jeg spole hele vejen tilbage til da jeg var knægt, og min mor fortalte mig om Edgar Cayce. Jeg var meget ung dengang, og hun var lige blevet færdig med at læse Cayce biografien, "There is a river".

Det, der brændte sig fast i min hukommelse, var kendsgerningen om denne mand, der kunne lægge sig til at sove, og som i denne tilstand fremkom med helbredskure og hjælpemidler til mennesker, der havde en sygdom. En del af grunden til, at det gjorde sådan et indtryk på mig, kan skyldes at jeg havde en virkelig slem astma samt allergi, da jeg var ung – så sygt et tilfælde at jeg sommetider måtte blive hjemme fra skole. Der var tider, hvor jeg bogstaveligt talt ikke kunne trække vejret.

Efter at have opdaget Cayce, fik min mor nogle oplysninger fra readingerne om behandlingen af astma og allergi med henblik på at hjælpe mig. Nogle af ingredienserne, Cayce anbefalede, var svære at spore. Jeg husker, at begge mine forældre måtte arbejde virkelig hårdt for at samle alle disse ingredienser – de fik endda en nabo til at hjælpe sig. Til slut endte det med, at de rørte alle ingredienserne sammen og lavede den bedste Cayce formel, de kunne for min astma, med det der var tilgængeligt dengang.

Hvis det ikke havde været for min mor og far, som gennemgik så meget besvær, ville jeg sandsynligvis ikke have prøvet Cayce hjælpemidlerne før meget senere. I dag, når vi laver Herbal Breathing formularen hos Baar Products for lungerne og bihulerne, bringer duften af netop den inhalator minderne frem, fra dengang jeg var barn.

Efterhånden som jeg blev ældre, læste jeg mere og mere om Cayce materialet. Mens jeg gik i skole og på universitetet, vendte jeg hele tiden tilbage til Cayce oplysningerne. Jeg følte altid drivkraften til at fremstille nogle af de ting, han anbefalede i disse readinger.

Da jeg gik på universitetet, var jeg temmelig fattig. Men da Hugh Lynn Cayce og A.R.E. begyndte at reklamere for, at de ville bygge et nyt bibliotek og konferencecenter tilbage i de tidlige 1970'ere, ønskede jeg virkelig at hjælpe til med det projekt. Skønt jeg ikke havde mange penge, donerede jeg, hvad jeg kunne, for at fremskaffe kapitalen. Jeg kan ikke sige jer, hvor meget det betød for mig, da jeg første gang besøgte A.R.E. og gik op i biblioteket og så, at de havde udstillet en enorm bog med navne på folk, der havde hjulpet med opførelse af bygningen ved at bidrage til projektet. Mit navn stod der. Det var i sandhed en vidunderlig følelse.

SP. : Efter universitetstiden stræbte du så ikke efter en uddannelse indenfor helbredsområdet ?

SV. : Jeg arbejdede i 18 år for Johnson & Johnson – formentlig det bedste sundhedspleje firma. Men selv hos J & J blev jeg ved med at udøve denne interesse, jeg havde for Cayce readingerne, især at efterspore nogle af de ingredienser og produkter, han anbefalede.

Min første ansættelse var i salgsafdelingen, og jeg arbejdede mig op til områdeleder. Men mit virkelige ønske var at forblive ude i marken, så jeg kunne udøve min udenoms interesse, at opspore Cayce materialet. Jeg fandt også frem til nogle af de mennesker, der havde fået readinger, og folk som kendte til mange af de midler og mediciner, som Cayce havde anbefalet i disse readinger. For eksempel var hjælpemidlerne beregnet til at hjælpe kroppens eget elektriske system og at assistere den fysiske krop til at helbrede sig selv for alle slags sygdomme.

En af de personer, der havde fået readinger af Edgar Cayce, var en mand ved navn Franklin Bradley – han var malerekspedient og opfinder. Imidlertid havde Bradley desuden fået readinger om nogle af de opfindelser, han arbejdede med. Jeg opsporede hans søn og vekslede breve med ham. Han sendte mig faktisk nogle tegninger af de emner, som han og hans far havde lavet, baseret på forslag i readingerne.

Jeg fortsatte med at rejse rundt i hele U.S.A. for J & J. Jeg besøgte forskellige kliniske laboratorier samt universiteternes og regeringens undersøgelseslaboratorier. Jeg var hos Det Nationale Institut for Sundhed og de forskellige store kliniske laboratorier, der lavede analyser. Under mine rejser, opsporede jeg en mand, der fremstillede atomisk jod, et af de produkter som Cayce anbefalede. Jeg mødte også Billie Babcoke i Virginia Beach, fordi hendes afdøde mand, Lester, i årevis havde fremstillet Wet Cell Appliance (vådcelleapparatet) og nogle af de andre hjælpemidler. Jeg snakkede meget med Billie, og hun ønskede virkelig, at jeg fortsatte med at fremstille de produkter, Lester havde lavet.

Det var mens jeg rejste og havde tilgang til en masse af dette udstyr i kliniske laboratorier, at jeg begyndte at afprøve tingene for mig selv – testede forskellige produkter for at se, hvordan de virkede.

Et af de produkter, vi stillede til rådighed hos J & J, var en ting kaldet et "Flowcytometer". Det er en slags udstyr, hvor man kan tage en dråbe blod, analysere den og fortælle om alle bestanddelene i blodet, og egentlig hjælpe med til at diagnosticere enhver sygdom hos den pågældende person. Det mindede mig om et Cayce citat fra 1927, da han sagde, at den dag ville komme, da man kunne tage en dråbe blod og diagnosticere tilstanden hos enhver person (0283-002). Hovedsagen er, at selve mit arbejde hos J & J fortsatte med at inspirere min interesse for Cayce readingerne.

SP. : Bruce, du har nævnt de Cayce anbefalede redskaber adskillige gange. Vil du beskrive dem ?

SV. : Tjah, de to vigtigste redskaber er i grunden "Radiac" (det radioaktive apparat) og "Wet Cell" (vådcelleapparatet). Vådcelleapparatet kan sammenlignes med et væskebatteri, og det frembringer en aktiv spænding. Cayce talte om at bruge vådcelleapparatet for nogle meget alvorlige helbredstilstande. Han anbefalede det som en del af et overordnet program, sammen med kosten, massage og justeringer af rygsøjlen. Cayce havde tillid til, at både vådcelleapparatet og det radioaktive apparat kunne hjælpe en fysisk krop til at vende tilbage til sin normale tilstand af  homeostasis [intern stabilitet].

Det radioaktive apparat er egentlig ikke et batteri; det bruger kroppens energi og er designet til at afbalancere kroppen. Det radioaktive apparat var noget, som Cayce nævnede ville være godt for alle. Han sagde, at det hjælper med til at balancere systemet, hjælper med til at forbedre din meditation og hjælper dig til at slappe af. Men der er noget andet, han sagde, at det hjælper dig med – at bringe dig nærmere til dit livs formål og at forbinde dig med det guddommelige. Det er utroligt ærbødigt. Vi føler, når vi fremstiller dette produkt, og gør det tilgængeligt for folk, at det er en meget hellig proces.

SP. : Hvordan begyndte du at sælge nogle af apparaterne og produkterne ?

SV. : Det begyndte faktisk som en slags hobby. Folk fandt ud af, at jeg opsporede disse ingredienser og selv forsøgte at fremstille hjælpemidlerne. Folk ringede til mig og bad mig om at lave dem. Jeg sammensatte disse produkter i min kælder. Der var ikke særlig stor efterspørgsel til at begynde med – jeg fik måske en ordre hver anden eller tredje uge.

Efterhånden bevirkede mund-til-mund metoden, at min Cayce hobby fik fart på. Snart efter måtte min kone Kathy og jeg fremstille ordrer for Cayce hjælpemidler om natten efter at have arbejdet hele dagen, pakke dem i kælderen og så sende dem ud næste dag.

Når jeg ser tilbage, forekommer det mig, at jeg egentlig ikke havde noget valg med hensyn til, om jeg skulle eller ikke skulle gøre dette. Hvis jeg ser tilbage i tiden og spørger om jeg bevidst besluttede, at dette var, hvad jeg ville lave ? Så er svaret nej. Det skete bare. Det skete på grund af min forbindelse til dette materiale. Det skete på grund af min interesse for produkterne. Det skete fordi jeg mødte så mange hjælpsomme mennesker, der var involveret i dette arbejde.

SP. : Da du først startede, havde Kathy så også et andet job ?

SV. : Ja, Kathy var indregistreret tand hygiejniker. Imidlertid voksede efterspørgslen efter Cayce produkter i en sådan grad, at det begyndte at kollidere med begge vore jobs. Til sidst måtte både Kathy og jeg vælge at gå ind i Baar Products på fuld tid. I dag effektuerer det lille firma, der startede i kælderen, omkring 1.000 ordrer om måneden.

Det var noget, der skete som en naturlig forvandling fra et job, jeg førte ud i livet, til noget der blev overordentligt vigtigt og udbytterigt. Jeg opdagede, at når jeg arbejdede med folk for at fremstille et produkt til dem, følte jeg at mit liv blev meget mere givende. Det betød noget. At gøre en tjeneste med et formål for øje indeholder stor glæde for mig. Så overgangen forekom naturlig. En dag gjorde jeg det valg, at følge min virkelige lidenskab.

Jeg modtager en enorm begejstring gennem mit arbejde. Jeg elsker, hvad jeg laver – jeg får energi fra det. Jeg tænker konstant på nye produkter, og jeg kan ikke vente med at komme på arbejde om morgenen. Det har været meget belønnende for mig.

SP. : Du er virkelig vokset siden du først startede denne deltids hobby i din kælder !

SV. : Ja, der skete en sjov ting, da jeg helligede mine energier til det på fuldtid. Så snart jeg gjorde det valg, begyndte vi at vokse omkring 25-30 % om året – en konstant forøgelse. Men ligesom en have, kræver vækst opmærksomhed. Du skal gøde den rigtigt. Du skal give den den rette føde og inspiration og ideer og tanker. Du bliver nødt til at trække ukrudtet op. Du skal føre de rigtige mennesker sammen. Det kræver en utrolig mængde hensyn. Men det vokser, og det har det gjort rigtig, rigtig godt. Vore kunder og ansatte er som familie for os.

SP. : Hvad fremstillede du efter apparaterne ?

SV. : Apparaterne havde en hel del tilbehør såvel som forskellige opløsninger, der var nødvendige. Der var en masse kilder, der skulle opspores for hvert produkt. For eksempel bare at få fat i det rigtige kulstof stål til det radioaktive apparat var en virkelig udfordring. Vi køb-te det fra et lagerhus, og de fortalte os, at det in-deholdt en vis procent kulstof, men det viste sig ikke at passe. Så jeg lejede en mølle og måtte gennemføre en møllemaling for at få det rigtige 60 % kulstof stål. Det kostede en formue. Men hver del er nu ensartet og vil være det i lang tid.

Foruden apparaterne og alt hvad de førte med sig, startede vi med at lave "Ioxan Herbal Gum-Massage and Mouthwash". Det er et vidunderligt produkt og indeholder "prickly ash bark, sodium chloride, calcium chloride og iodine". Cayce anbefalede det i readingerne (hvor det blev kaldt IPSAB) mod paradentose, hvilket nu kaldes for "gingivitis". Folk har også udtalt, at det har været meget hjælpsomt imod kræft-agtige sår eller simpelthen til at børste tænder med. Min kone anvendte Ioxan i sit arbejde med tandhygiejne med fremragende resultater.

Et af de næste produkter, som readingerne foreslog, var "Body Beautiful Massage Oil", bestående af jordnøddeolie, olivenolie og lanolin.

SP. : For nogle, der lige er blevet interesserede i Cayce materialet og Cayce hjælpemidlerne, hvad mener du så, at en Cayce hjemme medicinkasse kunne indeholde ?

SV. : Tjah, den første ting, jeg ville nævne, er "castor oil" (amerikansk olie) og "castor oil packs" (pakninger). For tænderne og tandkødet kunne man måske vælge Ioxan. For urolige maver, synes mange personer om den klassiske cola sirup.

SP. : Hvad er cola sirup godt imod ?

SV. : Cayce talte om,  at det var godt for urolige maver. Hvis du føler lidt kvalme, kan du hælde ca. en unse (28,35 gram) ren cola sirup (uden kulsyre) på noget knust is og bare nippe til det.

SP. : Hvad ellers kunne være en del af en Cayce hjemme medicinkasse ?

SV. : Glyco-Thymoline ville være et andet vigtigt middel. Det er en mundvand, som Cayce anbefalede ville være god for såvel bihuler som slimhinder. "Palma Christi Skin Lotion" er en anden populær artikel. Den indeholder amerikansk olie, kakaosmør, lanolin, naturlig vitamin E og mandelolie i en virkelig rar cremet formel for huden, som ikke efterlader hænderne fedtede. Den gennemtrænger og blødgør hænderne. Vi har også et stykke "Palma Christi" sæbe, olivensæbe og olivenshampo.

SP. : Hvad ville du mene er dine mest populære produkter i dag ?

SV. : Det mest populære produkt er "Cold Coin", som du simpelthen putter i lommen nær lyskeområdet. Cayce foreslog, at den ville hjæl-pe til at ionisere systemet og forhindre forkølelse. Vi kan i realiteten ikke hævde, at den gør det, fordi der aldrig har været foretaget nogle kliniske forsøg, men mange personer sværger til den. Faktisk kan vi ikke hævde, at nogen af produkterne kurerer noget som helst, fordi det er imod loven at gøre det. Der kræves udført kliniske studier, og at resultaterne evalueres af FDA (Food and Drug Administration) før man må sige, at et produkt kurerer en bestemt helbredsmæssig tilstand. Så ingen af de produkter, vi stiller til rådighed, er anbefalet for nogen helbredsmæssig tilstand, fordi det er imod loven. Men vi fremstiller disse produkter for personer, der ønsker at efterforske readingerne eller undersøger nogle af de erfaringer andre personer har hævdet at have med disse produk-ter. Amerikansk olie er et andet populært produkt.

SP. : Kan du forklare, hvorfor Cayce anbefalede amerikansk olie så ofte ?

SV. : Jeg tror, han anbefalede det over 1.000 gange i readingerne. Den vigtigste brug, han omtalte, var, hvordan man bruger det som et omslag til at stimulere udskillelsen. Han foreslog også, at det kunne være nyttigt til at rense og stimulere leveren. Et af de største problemer, folk har med amerikanske olie omslag, er, at de er besværlige at bruge, så vi har skabt et kassabelt omslag, der er meget nemmere at arbejde med.

SP. : Var der ikke nogle undersøgelser i 1980'erne, der foreslog, at amerikanske olie omslag hjalp til at stimulere produktionen af T-celler, som derefter hjalp med at stimulere kroppens eget immunsystem ?

SV. : Jo. Der blev gjort et indledende studie af Fetzer Institut. Faktisk ledede Fetzer også et dobbelt blindstudie på det radioaktive apparat, som viste, at det forøgede indholdet af dopamin, som er et af kroppens "catecholaminer", der hjælper på stress, hjælper en person til at slappe af; det hjælper kroppens elektriske system. "The Radiac Book" er fortræffelig for dette emne.

Der er udgivet en bog kaldet "The Body Electric" af Dr. Robert Becker, som talte om kroppens elektriske strømme tilbage i 1970'erne. Han udførte faktisk et teststudie. Hvis han skar en salamanders hale af, ville den vokse ud igen, fordi den sendte en elektrisk spænding til det område, hvor halen var blevet skåret af. Den elektriske spænding var cirka minus 23 millivolt. Vi har haft kontrolleret Baar's vådcelleapparat, og har opdaget at det producerer cirka minus 26 til 30 millivolt.

En af de mest interessante erfaringer, vi har haft med vådcelleapparatet, var med en mand ved navn David Atkinson. Han ringede mig op, fordi han havde et meget alvorligt neurologisk problem, der dengang blev diagnosticeret som Amyotropisk Lateral Sclerose eller ALS. Senere blev det diagnosticeret som en delmængde heraf, stadig under samme kategori, men som en motorisk nervesygdom. Jeg var sammen med ham, da han fik udført en af sine tests på universitetet i Pennsylvania.

Han fik at vide, at han skulle gå hjem og få styr på sit liv, for han ville dø indenfor et år eller to. Det var en dødsdom. Han hørte om Cayce, og han ønskede at bruge vådcelleapparatet, så vi lavede det til ham. Han brugte det, fulgte behandlingen med hensyn til kost, massage, attitude, åndelige idealer – det hele. Han efterlevede alt, og han endte med at opnå fænomenale resultater. Det er over 10 år siden, og indtil i dag holder David stadig foredrag verden rundt om sin bemærkelsesværdige helbredelse. Han har endda skrevet en bog om sine erfaringer kaldet "Hope Springs Eternal" (håbet spirer evigt).

David er ikke den eneste, der hævder denne slags resultater. Jeg kom ud for en temmelig slem bilulykke tilbage i 1985, og jeg brugte vores vådcelleapparat, det radioaktive apparat og alle opløsningerne til at hjælpe med at genopbygge mit beskadigede nervesystem, fordi det er, hvad Cayce sagde, man skulle gøre. Det er fænomenalt.

SP. : Bruce, som direktør for Baar Products, hvorfor fortæller du os ikke bare, hvad det er du forsøger at opnå ?

SV. : All right. Vores hensigtserklæring er "Baar Products leverer helbredspleje løsninger for at opfylde vore kunders behov ved at tilbyde høje kvalitets produkter til rimelige priser". Det er den mission, vi forsøger at fokusere på.

SP. : Hvordan kan folk finde ud af, hvilke produkter du har til rådighed ?

SV. : De kan besøge vores hjemmeside på www.baar.com eller de kan ringe gratis til os på 1-800-269-2502; oversøisk kan man ringe til os på 001-610-873-4591. Vi sender til hele verden. Hvis nogen er medlem af A.R.E. får de automatisk et af vore kataloger fra tid til anden.

SP. : Bruce, tak for din tid.

SV. : Det har været en fornøjelse.

Vidnesbyrd om BAAR produkter :

"Gennem de seneste 4 eller 5 år har jeg brugt det radioaktive impedans apparat jævnligt, og jeg synes, at det har hjulpet mig med at vedligeholde et niveau af energi, spænding og koncentration, der er meget tilfredsstillende for mig, og tilsyneladende forbløffer mine meget yngre kolleger. Jeg er 80 år gammel og arbejder stadig på fuldtid..." H.F., IL

"Jeg købte et radioaktivt apparat hos jer.... Jeg havde lidt af kronisk træthed og søvnløshed i årevis. Efter at have brugt det radioaktive apparat er disse problemer forsvundet. Det har gjort det muligt for mig at leve et normalt liv. Jeg har opdaget, at det også har hjulpet mig til at tabe mig, når jeg går på en kur. Det holdt mit energiniveau oppe, og jeg var i stand til at holde min kur... Jeg har ikke taget de kilo på, jeg havde tabt mig." E.S., GA

"IOXAN Cayce mundhuleformlen virkede ! Jeg brugte den to gange om dagen, arbejdede det ind i gummerne med en elektrisk tandbørste... Sidste uge var jeg på et nyt kontrolbesøg, uden at fortælle tandlægen, hvad jeg havde gjort, men spurgte bare hvordan "lommerne" så ud. "Hvilke lommer ? Der er ingen !" Ikke

mere tale om operation og min mund føles bare fin !" F.Z., FL

"Min nabo har givet mig en flaske Palma Christi de sidste 3 gange, det har været jul. Det er den bedste, jeg nogensinde har brugt." M.J., Spokane, WA

"Jeg bruger jeres Palma Christi sæbestykke, og jeg må sige, at jeg aldrig før har haft sådan et stykke sæbe, der var så fugtigt, og som ikke blev blødagtig i brusebadet. Jeg er meget glad for det, og det gør mit ugentlige brusebad og badekars skrubben meget nemmere." S.S., PA

"Utroligt, jeres "Pennsylvania hår og hovedbunds massage olie har virkelig hjulpet mit hår til at blive tykkere igen og gør min hovedbund mindre kløende... Har endda bemærket, at der gror hår, hvor jeg ikke har set noget de sidste 20 år ! Det virker... !" W.S., FL

"I dag besøgte jeg min mundkirurg, og efter 5 ugers tid, sagde han at min brækkede kæbe var fuldstændigt helbredt. Han sagde, at han aldrig havde set et så slemt brud blive helbredt så hurtigt. Jeg brugte vådcelleapparatet.... En halv time hver morgen..." L.K., FL

Baar's Edgar Cayce medicinkasse

Castor Oil Pack Starter Kit, omfatter amerikansk olie, flanneluld, kassabelt omslag, CastorWash og varmepude.

ScarBan imod ar og leverpletter.

Arthro Massage Oil, imod smerter, stive muskler og led.

Ioxan for gummer og mundhulehelbred.

Herbal Breathing for lunger, bihuler og forkølelser.

Respicol for hoste, forkølelser og irritationer i halsen.

Palma Christi Skin Lotion reducerer virkningerne af tørhed og aldring

Glycothymoline

Almonds (mandler)

Cola Sirup for urolig mave