Faste

Eric Mein, medicinsk læge.
Artikel fra Venture Inward sept./okt. 1999, oversat af John Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Spørgsmål :

En ven anbefaler, at jeg går på en 7-dages faste for at hjælpe med afgiftning af kroppen. Jeg er bekymret for, om det er for voldsomt for mig. Foreslog Cayce's readings nogensinde dette ?

Svar :

Faste er en hævdvunden teknik til at arbejde med renselse af kroppen. På de større europæiske klinikker, hvor hundrede tusinder har fastet gennem årene, er faste i 7 til 10 dage anset som sikkert for de fleste. Undtagelser kan inkludere folk, der allerede har 10 punds undervægt, dem med alvorlige udmarvende sygdomme såsom neurologisk degenerering og visse kræftsygdomme samt gravide eller diegivende kvinder. Sukkersyge patienter bør have lægetilsyn.

Der er faktisk mange forskellige veje til faste. Lægerne Andrew Weil, Gabriel Cousens og Paavo Airola anbefaler lige fra juice-faste til komplet afholdenhed fra mad og drikke eller alene indtagelse af vand. Dr. Weil anbefaler juice-faste fra 1 til 3 dage, mens de andre to anbefaler et minimum af 5 til 7 dage. De fleste folk, der går på juice-faste, fortæller at når den er slut, føler de sig mere energiske, har forøget mental klarhed, og har et bedre velbefindende. Brugen af juice, i modsætning til bare vand, formindsker intensiteten af træthed, hovedpiner og svimmelanfald, der kan optræde særligt i de første dage af fasten.

Dr. Cousens peger i sin bog "Bevidst Spisning" på, at faste i en større sammenhæng betyder afholdenhed fra det, der er gift for krop, sind og ånd. Cayce's readings indikerer også, at faste er en mere åndelig øvelse end en helbreds øvelse. Readingerne mindede ofte den enkelte om, at sand faste involverer afholdenhed fra selvet for en tid. "For, faste – som det sædvanligvis kaldes – er ligesom Mesteren sagde: At tilsidesætte sine egne begreber af hvordan og hvad der bør gøres i denne periode, og lade ånden vejlede. Find sandheden om faste !"

(T0295-006).

Med det formål at rense den fysiske krop, anbefalede Cayce's readinger æble-kuren og kun at indtage flydende føde. Dette omfattede alene Delicious eller Jonathan æbler, med masser af vand i 3 dage. På tredjedagen, blev kuren afsluttet med at nedsvælge fra en skefuld til en halv the-kop olivenolie (det sidste blev oftere foreslået). "Dette er for at rense virksomheden for leveren, nyrerne og hele systemet."

(T1850-003).

Også nævnt i Cayce's readinger er en alternativ 4-dages drue-kur og en 5-dages citrusfrugt-kur.

Du må overveje dine personlige mål for helbred og også tage din nuværende helbredstilstand i betragtning, når du vælger mellem disse muligheder.