Amerikansk Saffron

Yellow American Saffron Tea
Hvad kan det bruges til – og virker det ?
af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

I serien om Cayce produkter ser vi denne gang på Yellow American Saffon Tea. Edgar Cayce anbefalede denne te 248 gange i sine readinger som en hjælp til folk der havde fordøjelsesproblemer eller som led af psoriasis, tyktarmsbetændelse, mavesår og andre forstyrrelser i mave/tarmkanalen.

"Lav en te af yellow american saffron – en teskefuld til ½ liter vand – og lad det simre lidt. Drik det to eller tre gange om dagen. Safran te som en stimulans i det assimilerende system vil med fordøjelseskræfterne producere og bibeholde passende reaktioner, som forebygger de tilbagevendende eller forstyrrende tilstande, der er blevet angivet for denne krop":

I foreningen har vi som bekendt beskæftiget os meget med Cayce's tilgang til behandling af psoriasis. Her indgår denne urtete som en vigtig bestanddel af behandlingen. Readingerne giver følgende anbefaling:

¼ teskefuld i 1 kop kogende vand. Lad stå i 10-15 minutter. Nydes ofte i dagens løb. I alvorlige tilfælde anbefales "safran-vand", der tilberedes med 1 teskefuld til 3,8 liter kogende vand. Lad det stå til det er koldt, helst i en glas- eller porcelænskande. Opbevares i køleskabet og drikkes i løbet af dagen.

Det bør understreges, at den safran, der nævnes i readingerne, er amerikansk safran, hvis latinske navn er Carthamus Tinctorious (Farvetidsel). Den bør ikke forveksles med spansk safran (Crocus sativa) – også kendt som verdens dyreste krydderi.

Det canadiske medlemsblad "Open Road" havde i deres nyeste nummer et par læserbreve, som vi har "sakset":

"Min første erfaring med safran-te havde jeg for et par år siden, da jeg havde fået konstateret et mavesår. I desperation prøvede jeg teen og fandt ud af, at den var langt mere effektiv mod de gnavende smerter og det ubehag, jeg var plaget af, end nogle af de håndkøbsmidler, jeg havde prøvet. Siden har jeg anbefalet det til andre med forskellige mave-tarmforstyrrelser, og har fået positive tilbagemeldinger om virkningen".

"For få år siden havde jeg en kvindelig patient sidst i tyverne, som havde været plaget af tyktarmsbetændelse og fordøjelsesproblemer siden hun blev voksen. Hun var blevet opereret flere gange uden held, og var stadig meget plaget af sine symptomer. Ud over nogle andre anbefalinger, jeg gav hende, anbefalede jeg hende stærkt, at hun skulle drikke safran-te på tom mave inden hvert måltid. I de følgende måneder gik der længere og længere mellem hendes besøg hos mig, efterhånden som hun fik det bedre, og jeg blev totalt forundret, da hun efter fem måneder kom og fortalte mig, at hendes leverpletter og brune misfarvninger rundt omkring på kroppen var forsvundet fuldstændigt, efter at hun var begyndt at drikke teen dagligt.

Jeg brugte ikke selv teen på dette tidspunkt, men begyndte nu at drikke en kop på fastende hjerte hver morgen for at se, om der ville ske nogen forandring i nogle brune plamager jeg selv havde på mine hænder, og blev glædeligt overrasket over at se dem blive svagere og svagere i løbet af det næste år. Jeg behøver vel ikke at tilføje, at jeg nu drikker en kop hver dag for at helbrede og rense mig selv.

Safran-te er ikke noget universalmiddel, men ud fra disse erfaringer, tror jeg, at mange mennesker ville have fordel af at drikke den - måske også med andre uventede resultater".

...ooo0ooo...