Æblebrændevinsinhalator

Artikel af David McMillin fra A.R.E.'s nyhedsbrev True Health, februar 2004,
oversat af John Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Et af mine sæsonmæssige favorit ritualer er brugen af Edgar Cayce's æblebrændevinsinhalator i løbet af vinteren. Readingerne oplyser, at æblebrændevinsdampe renser lungerne, idet de fungerer som et antiseptisk middel, der kan helbrede lungevæv (5053-001). Jeg synes, det er meget behageligt at bruge som forebyggende middel ved de første tegn på åndedrætsbesvær.

For at få det fulde udbytte af denne terapi, insisterer readingerne på, at æblebrændevinen opbevares i et forkullet egetræsfad med et hul foroven til at indsnuse dampene. Vekselvirkningen mellem æblebrændevinen og det forkullede egetræsfad er af afgørende betydning.

Den 80-100 procent rene æblebrændevin kan købes i en spiritusforretning. Fyld egetræsfadet cirka halvt og brug et sugerør eller en slange til at inhalere dampene ind i munden. Vær sikker på kun at trække dampe ind i munden – ikke brændevin !

Det vil være ideelt at holde egetræsfadet varmt for at sikre rigelige dampe. Af let forståelige grunde skal man være forsigtig med åben ild eller andre brandfarer, når man bruger alkohol.

En af ulemperne ved at bruge denne behandling, er, at egetræsfadet skal lægges i blød i vand før man hælder æblebrændevinen i. Iblødsætningen får egetræet til at svulme op, og gør derved fadet til en tæt beholder, der ikke lækker væske. Når beholderen én gang er tæt, vil den sædvanligvis holde tæt i adskillige måneder, før man må rense den og genfylde med frisk æblebrændevin. Jeg anbefaler på det kraftigste, at selve fadet placeres i en slags vandtæt beholder (såsom på en plasticbakke) for at forhindre plettede møbler eller gulv, hvis der skulle opstå en revne.

Medicinsk brug

I tilgift til den forebyggende indfaldsvinkel beskrevet ovenfor, kan æblebrændevinsinhalatoren være virksom ved nogle meget alvorlige medicinske tilstande, inklusive emfysemer, sklerodermi (hård hud) og lungekræft. Den oftest anbefalede brug i Cayce readingerne var i tilfælde med lungesygdommen tuberkulose (TB).

Den måske mest dramatiske anvendelse indeholdt i readingerne var for Edgar Cayce's hustru Gertrude, der gjorde bemærkelsesværdige helbredsmæssige fremskridt mod tuberkulose, ved at bruge en behandlingskur, der inkluderede æblebrændevin inhaleret fra et forkullet egetræsfad. Som tommelfingerregel blev denne terapeutiske model en fast bestanddel i tilfælde af lungesygdommen tuberkulose.

Tuberkulose epidemi

Til trods for fremskridt i behandlingen af tuberkulose, udvikler 8 millioner mennesker verden over aktiv tuberkulose, og 3 millioner dør af det hvert år. Tuberkulose epidemien forstærkes af fremkomsten af multiresistente organismer. Infektioner forårsaget af disse organismer kan medføre en svært helbredelig form for sygdom. Verdens sundhedsorganisationer anslår at mere end 50 millioner mennesker verden over kan blive smittet med medicinresistente organismer, der stammer fra tuberkulose.

Når man tager stigningen i tuberkulosetilfælde verden over i betragtning, og med den forøgede mængde resistente behandlings organismer, kan æblebrændevinsinhalatorterapien give en simpel, billig behandlingsmulighed, der kan bruges i forening med den standardiserede medicinske pleje. Denne model kunne blive særlig nyttig i lande, hvor prisen og det, at det er nemt at bruge, er afgørende faktorer i behandlingsøjemed.

Et eksperiment

Igennem de sidste par vintre har jeg eksperimenteret med en ny version af denne terapi, der udelukker iblødsætningsprocessen og mulige lækage problemer. I bund og grund betyder det, at jeg bruger en stor glaskrukke, der indeholder forkullet egetræ og æblebrændevin i stedet for at bruge egetræsfadet.

Foruden at være en uforbederlig "gør-det-selv" samt hjemmehelbredsopfinder, påtog jeg mig dette projekt med den verdensomspændende tuberkulose epidemi i baghovedet. Jeg er altid på udkig efter at gøre Cayce helbredsoplysningerne mere praktisk anvendelige og tilgængelige.

Den nye anordning var relativt let at lave. Jeg skaffede noget hvidt egetræ, som jeg savede til som ¾ tommes terninger. Jeg brændte egetræsstykkerne på min havegrill og lagde dem i en en-gallon glaskrukke (en tom æblejuice kande). Glaskanden var faktisk gratis, og kræver ikke at man lægger den i blød for at forhindre lækager. Jeg anbringer simpelthen kanden indeholdende de forkullede egetræsterninger og æblebrændevinen på en varmepude, for at fremelske dampe, der let kan inhaleres med et sugerør.

Indtil nu har min oplevelse været sammenlignelig med det autentiske forkullede egetræsfad. For de af jer, der er eventyrlystne hjemmehelbredspionerer og ønsker at afprøve denne opfindelse, vil jeg lægge nogle billeder, tekniske parametre og instruktioner i anvendelsen på hjemmesiden True Health.