Gode råd med på vejen

v. Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

De gode råd i denne måned har vi hentet på A.R.E.'s hjemmeside, der bringer en gennemgang af Harold Reilly's CARE-model.

Harold Reilly var en fysioterapeut, som modtog mange patienter, der var blevet henvist af Edgar Cayce. Baseret på sin egen opfattelse af Cayce's tilgang til healing, sammenfattede han Cayce's anvisninger i fire hovedkoncepter, som han udtrykte i begrebet CARE (på dansk omhu, pleje).

C = Circulation (kredsløb)

A = Assimilation (optagelse)

R = Relaxation (afslapning)

E = Elimination (udskillelse)

CIRKULATION

Hvorfor ?

- Forbedring eller normalisering af cirkulationen sikrer:

- At kroppens organer og systemer fungerer ordentligt.

- At der bringes frisk næring til kroppens celler, frisk ilt til fremme af stofskiftet, og rensende, frisk blod med dets forskellige udrensende og beskyttende elementer (for eksempel røde og hvide blodlegemer).

- At giftige affaldsstoffer og slagger fra stofskiftet bortskaffes.

- At lymfevæsken bringer giftstofferne væk. Hvis lymfevæsken er forgiftet er blodet forgiftet. Lymfevæske er overalt i kroppen.

Hvad kan vi selv gøre ?

Massage, al slags sport (den slags du bedst kan lide, er den bedste), dybe åndedrag, hydroterapi (for eksempel sauna, dampbade, kolde/varme brusebade, aromatiske dampbade, bade med Epsom salt og sædebade), infrarødt lys, varme omslag, linimenter, gnidning med salt.

ASSIMILATION (optagelse)

Hvorfor ?

Fordøjelsen er starten på den proces, der opbygger nye celler, og den begynder i munden med sekretion af de rette kemiske kombinationer (i såvel mund som mave). Derfor skal maden ifølge Cayce tygges omhyggeligt, så den bliver både kværnet og pulveriseret – selv vand skal behandles på denne måde.

Den rette optagelse starter i tyndtarmen, som er en lille kemisk fabrik. Hvis kroppen ikke kan optage føden, dør du, selvom du spiser den bedste fødevarekvalitet !

Assimilation er absorbering af næringsstofferne, processen med at dirigere dem ud til de for-skellige organer, hvor de bruges eller oplagres.

Hvad kan vi selv gøre ?

Undgå skænderier ved middagsbordet, spis langsomt, undgå drikkevarer under måltidet, overhold den rette fødevarekombination.

Også virkningsfuld er indtagelse af fordøjelsesenzymer, 3-dages æblediæt (omtales nedenfor), olivenolie – ¼ til ½ tskf. før hvert måltid.

Formula 208, tonic af engbrandbæger, calcium fra Østers-skaller, fordøjelsesmidler indeholdende pepsin, pancreatin og oksegalde ekstrakt.

Masssage hjælper fordøjelsesprocessen ved at holde de involverede organer ordentligt stimulerede.

RELAXATION (afslapning)

Hvorfor ?

Hjælper kroppen til normalisering, homøostase (balance) og genopbygning. Lader sindet slappe af. Der er mange former for afslapning, såvel fysiske som ikke fysiske.

Hvad kan vi selv gøre ?

Massage, spadsereture, meditation, tage en middagslur, dagdrømme, lytte til musik, guidede visualiseringer, selv-hypnose, lytning til bånd, der påvirker underbevidstheden, dyrke forskellige afslappende teknikker, sport, hobbier, teaterture, se noget godt TV, dyrke yoga eller tai-chi, tage varme bade, gå i sauna, sørge for at få tilstrækkelig søvn, tage nogle pauser i løbet af dagen, trække nogle dybe åndedrag etc.

Husk at lege !

ELIMINATION (udskillelse)

Hvorfor ?

For at fjerne slagger – biprodukter fra stofskifteprocessen. Når energien forbrændes og når væv bliver skiftet ud, bliver der en rest til overs. Det samme sker, når føden bliver fordøjet, eller når luften skiftes ud gennem vort åndedræt.

Udskillelsen hjælper også med til at føre de forureninger og kemikalie- og giftrester ud af kroppen, som vi har fået ind gennem luften vi indånder, vandet vi drikker og de fødevarer vi spiser. Adskillige organer er involverede i udskillelsesprocessen. Lungerne, nyrerne, huden – som er det største organ – tarmen (tyktarmen, lymfe-blod).

Hvad kan vi selv gøre ?

Massage, sørge for at svede, tarmskylninger, dybe åndedrag, castor-oil pakninger, drikke masser af vand, dyrke sport, sørge for den rigtige diæt, faste, spis lactobakterie-kulturer.

Cayce havde en helt bestemt indgangsvinkel til dette. Han anbefalede ofte en 3 dages æblekur, en 4 dages druekur eller en 5 dages appelsinkur. I løbet af kuren skulle man kun spise den anbefalede frugt og drikke vand. Man måtte ikke spise eller drikke andet i de angivne antal dage – kuren blev afsluttet med at drikke ½ kop olivenolie.

Sidst, men ikke mindst KOORDINERING

I en nøddeskal gik Cayce's råd ud på at sørge for at opretholde balance, afstemning og samarbejde mellem de forskellige systemer i kroppen. Og i særdeleshed at sørge for at være i harmoni med sit eget spirituelle ideal.

Bemærkninger: