Urinvejsinfektion

Artikel fra Venture Inward, juli/august 1997
af læge Gladys Taylor McGarey,
oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Urinvejsinfektioner kan være et stort problem for både mænd og kvinder. Hos mennesker, der jo går på to ben i stedet for på alle fire, er der dele af anatomien, der hen over tiden bliver specielt belastede af tyngdelovens kræfter. Dette gælder i særdeleshed mellemkødet i bækkenområdet, og urinblæren kan mærke denne belastning. Hvis vi gennem årene har kunnet opretholde muskelstruktur og spændstighed, bliver området ikke så påvirket. Hvis området til gengæld er blevet belastet for eksempel gennem tunge løft, operationer, fødsler eller sygdomme, der involverer nervesystemet, herunder medregnet problemer i den nedre del af ryggen – specielt i sakralområdet - sætter tiden sine spor. Inaktivitet eller aktiviteter, der involverer at man sidder længe, eksempelvis lange flyrejser, stillesiddende arbejde ved computeren etc., kan også være årsag til problemet. Dette betyder ikke, at problemerne ikke kan afhjælpes. Der er nogle måder, man kan arbejde med problemerne på.

Hos mænd kan enhver forstørrelse af prostata kirtlen forårsage pres på urinvejene og tilbageholdelse af urinen, hvilket kan give infektionsproblemer. Der er imidlertid noget, man kan gøre for at hjælpe på problemerne.

Edgar Cayce sagde, at det at drikke mindst 8 glas vand om dagen, var en af de bedste måder, hvorpå man ikke bare kunne forebygge urinvejsproblemer, men hvor man også kunne hjælpe med til at kurere dem, når de var opstået. Vandet skyller urinvejene igennem og formindsker risikoen for infektioner, ligesom det medvirker til at slå enhver opstået infektion ned. Det hjælper også med til at bevare spændstigheden i urinblærens muskulatur og hæmmer bakterievæksten.

Et generelt kostprogram, der inkluderer rigeligt med grøntsager og frugt, og hvor man holder mængden af raffinerede fødevarer og fødevarer indeholdende konserveringsmidler på et absolut minimum.

Øvelser, der styrker og bevæger musklerne i mellemkødet, er yderst gavnlige. Én af de bedste øvelser er almindelige traveture. Når vi går, sætter bevægelsen af benene gang i musklerne i mellemkødet, og styrker musklerne dér. En anden rigtig god øvelse er cykling. Når benene bevæger sig op og ned, samtidig med at mellemkødet holdes fast af sadlen på cyklen, forbedres spændstigheden i mellemkødet og musklerne bliver stærke.

Svømning er også en udmærket måde at styrke disse muskler på. Vandet støtter mellemgulvet, medens musklerne bevæges, og spændstigheden bliver styrket.

Yoga og Tai Chi kan også være meget gavnligt. Knibeøvelser, hvor man skiftevis strammer og slapper af i musklerne omkring endetarm og urinrør i 5 sekunders intervaller er meget gavnlige, og man kan foretage dem over alt. Man kan for eksempel stramme musklerne, hver gang man holder for rødt lys, når man er ude at køre i bil og først slappe dem af, når lyset skifter. Dette giver dig ikke bare noget at foretage dig, mens du venter for rødt lys, men du kommer ind i en fast rutine, der sikrer, at du husker at gøre øvelserne. (Du glemmer måske så oven i købet at blive stresset over at lyset ikke skifter hurtigt nok!)

Hvis nedsunket blære er en del af problemet, kan øvelser, hvor man styrker musklerne på bagsiden af ryggen eller yoga øvelsen "skulderstand" være gode - (hvis du altså ikke lider af problemer med ryggen).

Det er vitalt, at du får nok søvn. Hvis du kan ligge på maven vil det være gavnligt.

Tranebærsaft har været anerkendt, som et godt middel mod urinvejsproblemer gennem mange år. Men det indeholder sukker, og for de, der skal være tilbageholdende med sukker, er det ikke anbefalelsesværdigt. Man kan i dag få tranebærrene i pulveriseret form i helsekostforretninger og større supermarkeder. Når man tager dem sammen med masser af vand, har de ikke bare en forebyggende virkning, de kan også hjælpe med til at sætte en helbredelse i gang. Te af vandmelonkerner, som man også kan købe i helsekostforretninger, vil også nedsætte antallet af infektioner og har også en helbredende virkning.

Osteopatiske eller kiropraktiske manipulationer bliver også anbefalet af Edgar Cayce. De nerver, der indvirker på blæren kontrollerer fyldningen og tømningen af blæren. Hvis der er problemer i det område, er det essentielt, at der foretages en korrektion. Hvis blæren ikke tømmes ordentligt, vil bakterierne formere sig og en infektion er næsten uundgåelig.

Brugen af castor-oil pakninger over blæreområdet i en cyklus med 3 på hinanden følgende dage og 4 dages pause hjælper lymfesystemet med at dræne hele bækkenområdet og giver en sundere blære. Er der infektioner i nyrerne kan en castor-oil pakning hen over ryggen over nyreområdet være meget gavnlig.

Hvis der opstår en infektion, der ikke meget hurtigt kommer under kontrol ved hjælp af ovennævnte metoder, kræver det, at du søger din læge. Det er meget vigtigt, at en urinvejsinfektion bliver stoppet, så snart man har konstateret den.

Redaktionens bemærkning: Brug af castor-oil pakninger er beskrevet nøje i Medlemsinfo nr. 5 fra 2000. Hvis du er blevet medlem efter dette tidspunkt, eller hvis dit blad er blevet væk, kan du rekvirere en kopi af artiklen på 4817 2503