Søvnløshed

Artikel af Anne Hunt fra A.R.E.’s nyhedsbrev ”True Health”, februar 2006
oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Ved første øjekast synes søvnløshed ikke at være en uheldsvanger diagnose – når det gælder alle andre end os selv. Man tænker på søvnløse nætter – time efter time. Søvnløshed kan udarte sig på fire forskellige måder:

  • Man har problemer med at falde i søvn.
  • Man vågner op midt om natten og har svært ved at falde i søvn igen.
  • Man vågner, før man har fået den nødvendige søvn.
  • Man føler sig ikke udhvilet, når man vågner.

Passer nogle af disse symptomer på dig? Så deler du skæbne med mere end 50 millioner amerikanere, der oplever et eller flere af disse symptomer. Og så skal vi lige have slået nogle myter ihjel, det er ikke (som nogle mennesker tror), kun kvinder, der lider af søvnløshed, tre ud af syv personer med disse problemer er mænd!

Sandsynligvis er problemet med søvnløshed lige så gammelt som menneskeheden. I hundredvis af de mennesker, der kom til Edgar Cayce beskrev symptomerne på søvnløshed, mange nævnte specifikt ordet som deres problem. Ikke overraskende gav Cayce et unikt perspektiv for de årsager, der lå til grund for søvnløshed – og han beskrev også, hvordan man skulle løse disse kroniske problemer.

Her er en reading, der kommer lige til problemets kerne for den pågældende person:

Spørgsmål: " Hvordan kan man overvinde søvnløshed?"

Svar: "Søvnløshed, som det oftest forekommer, stammer fra en forstyrrelse i nervesystemet, eller fra en sløvhed i kirtlernes aktivitet, der forhindrer dem i at forblive sovende, når kroppen hviler, ser du? Når vi får forhøjet aktiviteterne i kirtlerne, så de normale hvileperioder forekommer, så vil søvnløsheden forsvinde. Disse skal sørge for koordinationen. Husk, disse to konditioner skal mødes med forskellige aktiviteter."

"Først konditionerne i det cerebrospinale* system, korrektion af coccyx* og lumbar* områderne med en koordinering af centrene langs det cerebrospinale system, det er til alle tider en irritation for det sympatiske nervesystem, ser du? Ubalancen af cirkulationen i kirtlerne, bidrager til at sørge for den dårlige cirkulation og den dårlige blodforsyning i den form for aktivitet, der skal blive afhjulpet gennem brugen af de egenskaber, der stimulerer kirtlerne selv. Ved iagttagelse af kosten, sørg for at bygge kroppen op" (694-1).

Sætningen "Som det oftest forekommer" er et nøglepunkt i denne reading, der leder én til at tro, at denne reading til en vis grad er global i sin natur, når den skal forklare de underliggende årsager til søvnløshed. En anden reading giver supplerende støtte og belysning af denne teori om grundlaget for årsagerne til søvnløshed: "Disse konditioner, som vi finder, er af en særlig specifik natur, der forårsager smittende kræfter, der - fordi de invaderer systemet i form af giftstoffer – forstyrrer cirkulationen, forstyrrer de forskellige organer i deres funktioner, forstyrrer selv bevægelsesevnen i hænder og fødder, og tilvejebringer en form for uorden, der oven i købet forstyrrer kroppens evner til at hvile sig eller komme til kræfter, og dermed skaber søvnløshed" (703-1).

Cayce fortsætter med at tilbyde denne person specifikke retningslinier, der vil hjælpe personen til at kunne få noget søvn! Efter Cayce's råd, bliver følgende spørgsmål stillet: "Vil denne behandling fjerne søvnløsheden?" Og han svarer: "Som det er givet, når vi letter disse pres, syren, de kræfter, der forstyrrer nervesystemet, så vil søvnløsheden forsvinde" (703-1).

Cayce's forslag mod søvnløshed

Cayce's anbefaling til denne person synes utrolig gavnlig og universel i sin natur. Gennem alle de år, jeg har forsket i readingerne, er denne én af de bedste readinger, jeg er faldet over, med dens tilsyneladende anvendelighed for alle med lignende problemer:

"Først vil vi give en pakning med amerikansk olie* placeret over leveren og blindtarmsområdet, og – selvfølgelig – over den opadgående tyktarm i den højre side. Brug mindst tre til fire tykke lag flannel mættet med amerikansk olie, så varm som kroppen kan holde det ud."

"Når dette har været gjort hver dag i tre dage, eller i det mindste hver tredje dag, vil vi begynde at give to pakninger hver gang, forstået på den måde, at når kluden bliver kold, vædes den atter med den varme amerikanske olie og kommes på igen."

"Efter den tredje eller fjerde pakning har været påført begynder man at tage Fletcher's Castoria* i meget små doser; ¼ til ½ teskefuld hver time, indtil man har indtaget to hele flasker. Dette vil tage omkring 2 dage. Man skal selvfølgelig ikke sidde op, mens man tager olien, kroppen vil sove, når man har taget det. Det betyder ikke noget, at tarmene bliver mere aktive, for vi skal have bortelimineret disse konditioner."

"Efter den anden dags indtagelse af Castoria skal man tage et lavement – idet man bruger et tarmudskylningsinstrument. I det vand, man bruger til lavementet skal opløses en strøget teskefuld salt og en top teskefuld bagepulver for hver 3,8 liter vand. Vandet skal være tempereret, ikke for varmt, ikke for koldt, men tempereret, så tæt på kropstemperaturen som muligt. Man vil opdage, at med denne behandling, vil der blive fjernet en betragtelig mængde slim fra systemet, selv efter at udskillelsen efter oliepakningerne og Castoriaen er sket."

"Når alt dette er overstået, skal der være en dags hvile, herefter igangsættes osteopatiske justeringer og behandlinger. Justeringerne skal foretages i de omtalte arealer i ryggen, og – selvfølgelig over nakken; ikke så meget justerinerne, men manipulationerne og lindringen af disse konditioner" (703-1).

Cayce fortsætter med at understrege, at kosten skal være basedannende, personen skulle jævnligt foretage tarmskylninger og interessant nok, foreslår han massage af den nederste del af ryggen, hofterne og fødderne med en speciel blanding af: 4 unse (28,35 gram) russisk hvid olie, 2 unse troldhassel, ¼ unce vintergrønt-olie (latinsk betegnelse gaultherie), ½ unse cederolie og 1 unce petroleum.

Følg denne rutine i et par uger og SOV!

* cerebrospinale (vedr. hjerne- og rygmarv)

* coccyx (haleben)

* lumbar (lænd)

* husk det skal være den koldpressede ameri-

kanskecastor-oil