Hyperaktive børn

Artikel af Gladys Taylor McGarey, MD fra Venture Inward, Marts/April 1997,
Oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Den første gang han kom ind på mit kontor, hørte jeg ham, før jeg så ham. Han ikke bare græd eller skreg, han var ved at splitte hele værelset ad. Da jeg trådte ind i undersøgelsesværelset, så jeg en ung mor, fuldstændig frustreret over sit yndige femårige barn.

Han havde lige den alder, hvor han skulle begynde i børnehaveklassen. Hen over al uroen var vi i stand til at få lidt at vide vedrørende hans helbred, som i grunden var udmærket bortset fra kronisk forstoppelse og hyppige udbrud af ondt i hals og ører, som havde gjort det nødvendigt at bruge antibiotika. Jeg prøvede at få et overblik over hans diæt, og fandt ud af, at han spiste en hel del sukker, masser af mælk og slik og lækkerier indeholdende konserveringsmidler. Jeg foreslog en omlægning af hans diæt. Den næste gang han kom ind på kontoret – omkring en måned senere – var hans opførsel lige så uregerlig, men han havde ikke haft ondt i halsen og hans ører havde det lidt bedre. Hans forstoppelse var imidlertid stadig alvorlig, så jeg foreslog hans mor, at hun skulle begynde at give ham pakninger med amerikansk olie på underlivet. Da det var svært at holde ham i ro, blev vi enige om at give behandlingen mellem 4 og 5 om eftermiddagen, mens han så et lokalt børneprogram i fjernsynet.

Da han kom ind på kontoret omkring en måned senere, opdagede jeg ikke engang, at han var der. Da jeg gik ind i undersøgelsesværelset, sad han stille og bladrede i en bog. Jeg blev virkelig glad og overrasket. Hans mor fortalte, at pakningerne med amerikansk olie1, som han fik 5 dage om ugen havde gjort hele forskellen.

Hun fortsatte med oliepakningerne da han startede i skolen, og han kom gennem første klasse uden de store problemer. I sommerferien undlod hun på grund af andre aktiviteter at give ham pakningerne, men engang imellem kom han selv løbende ind og sagde, "Mor, jeg skal have en pakning, jeg skal have en pakning". Så fik han en pakning og faldt til ro. Gennem skoletiden kom han ind imellem hjem og fortalte sin mor, at han havde brug for en pakning. Det syntes som om, han kunne føle, når spændingerne begyndte at hobe sig op i systemet, og han vidste, at han ikke ville være i stand til at kontrollere det; og han vidste også, at pakningerne med den amerikanske olie (1) ville hjælpe.

Jeg har set ham i mit kontor som en voksen mand med sine egne børn, fuldkommen i stand til at fortsætte sit liv og sine aktiviteter og stifte en sund familie.

I vort samfund er der mange børn, der er på medicin på grund af hyperaktivitet. Disse børn lærer, at de kan kontrollere deres følelser og opførsel ved at tage piller, og desværre fortsætter mange af dem med at tage receptpligtig medicin senere i livet.

Gennem mit arbejde med Cayce-materialet gennem årene, har jeg fundet ud af, at der er en række ting, der kan hjælpe disse hyperaktive børn på en måde, der bringer healing, og som ikke bare lægger et låg på problemet. Her følger nogle anbefalede tiltag:

Hvis det overhovedet er muligt for moderen at holde barnet stille længe nok til at lægge en pakning med amerikansk olie over underlivet bør det gøres. Solar plexus, lige midt på den øverste del af underlivet, indeholder den største akkumulering af nerver i kroppen lige bortset fra hjernen, og er på en måde "hjernen" for det autonomiske nervesystem. Det er her, vi kan føle spændinger hobe sig op.

Osteopatiske eller kiropraktiske justeringer er særdeles gavnlige. Meget ofte har disse børn oplevet traumer under fødslen, eller de har nogle haft traumatiske fald. En korrektion af disse problemer er vigtig.

Hold en god diæt med masser af frisk frugt og grøntsager, meget lidt sukker og raffineret mel og uden farvestoffer og konserveringsmidler. Har de fået meget antibiotika kan det være gavnligt at give noget acidophilus.

Vær opmærksom på at de får masser af motion. Det at lade dem bruge deres energi på at løbe, svømme og lege hjælper dem med at fokusere på energien.

Masser af søvn. Hvis børn ikke får nok søvn, vil de lide af søvnmangel, og deres nervesystem vil bliver overstimuleret.

Begræns video- og computerspil og fjernsyn mest muligt.

Jeg har opdaget, at disse børn er nogle, der bringer en hel del energi ind i vor verden. Nøglen er at give dem tilladelse til at fokusere deres energi på en kreativ måde og eleminere de irritationer, der ofte er fysiske og kan behandles fysisk.

(1) olien, der omtales i artiklen er den koldpressede, amerikanske olie, også kalder castorolie.