Hudproblemer

Sammenfatning af John O. A. Paganos lille hæfte om hudpleje samt Tom Johnsons artikel fra Edgar Cayce Health Database, bearbejdet af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Sammenfatning af John O. A. Paganos lille hæfte om hudpleje samt Tom Johnsons artikel fra Edgar Cayce Health Database, bearbejdet af Anne Pedersen

Kosmetikindustrien som helhed har oplevet en gennemsnitlig vækstrate på 10 % om året de seneste femten år. Denne omfattende brug af kosmetik viser, at de fleste af os beskæftiger sig med vort fysiske udseende og de foranstaltninger, vi kan tage for at holde huden i god stand.

En søgning blandt readinger givet for mennesker med hudproblemer afslører, at Edgar Cayce lagde stor vægt på betydningen af, at det var interne forhold, der var årsag til hudproblemer. Readingerne indikerer, at en stor procentdel af hudproblemerne stammede fra overfladiske eller kapillære kredsløbsforstyrrelser ofte forårsaget af dårlig assimilation, dårlige elimineringer, dårlig kirtelfunktion og/eller forskydninger i rygraden og negative påvirkninger.

Dr. John O. A. Pagano har i sit lille skrift samlet følgende fakta om huden:

Vidste du det om din hud?

Din hud er i virkeligheden et organ. Den er
faktisk det største organ i kroppen med et mål
på omkring 5 m², hvis den bredes ud, og den
vejer mellem 2,3 og 4,5 kg.

Din hud er mere holdbar end huden fra et hvilket som helst andet dyr med undtagelse af elefant eller næsehorn.

Menneskets hud er så holdbar, at da man tog fingeraftryk fra en 2000 år gammel mumie, var de perfekte.

Som en beskyttende frakke er din hud fænomenal. Den har en stor opgave. Den er vandtæt, den hjælper med til at regulere kroppens temperatur, den afviser og ødelægger skadelige bakterier, den forsyner dig med hårvækst, den udskiller væske og salte, og med dens intense følsomhed sætter den dig i stand til at føle verden omkring dig.

Din hud er ekstremt påvirket af dine følelser. Fugtige hænder og drivende sved forårsages af følelser, feber eller anstrængelse. Svedige håndflader skyldes ofte ængstelse eller spænding, kold sved kommer ofte af frygt.

I en kvadratcentimeter af hudens overflade – et areal på størrelse med en lillefingernegl og omkring 0,05 cm tyk – finder man følgende strukturer:

 

 1. Omkring 100 svedkirtler
 2. Næsten 4 meter nerver
 3. I hundredvis af nerveender
 4. 10 hårsække
 5. 15 Cyster
 6. Knap en meter blodkar

 

Huden er tyndest på øjenlågene og tykkest på håndfladerne og fodsålerne selv ved fødslen!

Farven på huden afhænger af antallet af melaninpigmenter I huden. Melaninpigmentets rolle er at beskytte cellerne ved at absorbere ultraviolette stråler.

Risikoen for at blive stukket af en hveps eller en bi er størst om sommeren. Hvis det sker, skal man straks køle huden ned ved at gnide en isterning over stedet. Hvis brodden stadig sidder der, skal den fjernes med en negl eller et barberblad. Jeg har personligt erfaret, at en en opløsning af natriumbikarbonat og æbleeddike påført direkte på stikket er meget effektivt. Hvis der opstår hævelser i ansigt, hals eller øjne kan det være livsfarligt, og man skal tage på en skadestue eller et hospital. Hvis man lider af allergi bør man altid have sin lægeordinerede medicin på sig.

Det at kunne "aflæse" huden, kan være lige så vigtigt for en læge, som det at kunne tolke et røntgenbillede. Huden viser ofte tegn på indre sygdomme som for eksempel gulsot, sygdomme i binyrerne, forgiftninger, bylder, problemer med skjoldbruskkirtlen, diabetes, mave-tarmsygdomme, bindevævssygdomme og hudkræft.

Der finds omkring 2000 forskellige hudsygdomme, hvoraf de fleste kan undgås eller afhjælpes med den korrekte hudpleje.

De fire mest almindelige hudsygdomme er (nævnt i rækkefølge):

 

 1. Acne
 2. Vorter
 3. Eksem
 4. Psoriasis

 

Der bliver brugt mere end halvanden milliard dollars om året alene af de 8 millioner psoriasispatienter, der søger lindring fra denne "sygdom for sunde mennesker".

Cellerne fra hjernen og huden kommer fra det samme væv, efterhånden som fostret udvikler sig – så det er ikke svært at se, hvordan de to er intimt forbundne.

Hård, voldsom skrubning kan forårsage ubeskrivelig skade på huden gennem ødelæggelse af det yderste beskyttende lag (epidermis), og således åbne vejen for at skadelige miljømæssige elementer kan trænge ind i den generelle cirkulation i kroppen. Forstyr ikke huden mere end det er nødvendigt. Brug af en mild, uparfumeret sæbe er bedst. Ved tør hud bruges en glycerinbaseret sæbe, og ved fedtet hud bruges en medicinsk sæbe. Hvis sæber er for hårde mod huden, så brug en renselotion.

Korrekt hudpleje

Vær så lidt som muligt i solen. Solen skader kollagenen, den albuminoide substans af hvide fibre af sammenhængende væv, brusk og knogle. Den fremskynder også dannelsen af rynker og udtørrer huden mere end nogen anden faktor.

Spis fornuftigt ved at få en varieret kost med friske fødevarer uden tilsætningsstoffer, så huden kan få den rette ernæring, der kan holde blodstrømmen i orden og sørge for, at kirtler og nerver kan arbejde optimalt.

Sørg for at få masser af hvile og afslapning. Aflæg dårlige vaner så som rygning og stort alkoholforbrug, som kan give misfarvning af hudens overflade, lige så vel som de kan underminere hudens sundhed indefra.

Renhed er en anden hemmelighed bag en ung, glødende hud – men dette betyder ikke, at man skal skure og skrubbe med store mængder af sæbe, som kan tilstoppe hudens porer og fjerne hudens naturlige olier.

Tilføring af fugt bør være en del af den daglige pleje for visse hudtyper, og også her gælder det om at det at ramme en sund balance, hvis man vil opnå det bedste resultat.

Vælg tøj lavet af naturmaterialer der tillader kroppen at ånde frem for syntetiske stoffer, der hindrer overflødig væske i at slippe væk fra kroppen.

Vær forsigtig med systemisk behandling så som cortison og østrogen, som kan bringe ødelæggelse i form af pletter på huden og skade på hårkarrene.

Genetiske faktorer, livsstil, arbejdsforhold, klima og følelsesmæssigt helbred er alle med til at bestemme, hvilken form din hud er i.

Om vinteren kan fugtigheden i et hjem blive så lav som fra 5 % til 15 % - hvilket er lavere end i Death Valley. Enhver luftfugtighed under 30 % vil "stjæle" fugt fra din hud. Den bedste luftfugtighed er mellem
50 % og 60 %.

Beskyttende solcreme bliver nummereret efter en skala kaldet SPF (Sun Protection Factor). Numrene løber fra 2 til 15 og kan læses på emballagen. Brug altid den højeste – nummer 15. Fortsæt med at bruge solcremen selv efter at du er blevet brun. (Oversætters bemærkning: Det må være de amerikanske mærker, der har denne nummerering. I Danmark går numrene meget højere).

Indtagelse af A–vitaminer bliver ofte anbefalet i forbindelse med hudsygdomme, fordi de er essentielle, for at nye celler kan vokse. A-vitaminer er nødvendige for at få en sund hud og for sundt blod, som giver næring til huden og dens membraner.

Hvis vi vil have en sund og klar hud, anbefales en kost bestående af masser af frisk frugt og grøntsager (kilder til A- og C-vitaminer) og fuldkorn (for at få B-vitaminer, E-vitaminer, selen og fibre). Desuden skal vi passe på med animalske proteiner og fedt.

Alle forholdsregler skal tages for at undgå forstoppelse, som er den største årsag til ophobning af giftstoffer i kroppen. Når de normale udskillelseskanaler i kroppen er sløve eller funktionen er nedsat, overtager huden rollen med at udskille de akkumulerede giftstoffer, og der opstår forskellige former for skader i huden.

Stueplanter hjælper med til at holde huden fugtig. Vælg den slags, der behøver meget vand som for eksempel bambus, bregner og planter med store blade.

Det kan anbefales at bruge rum-fugtere – specielt i vintermånederne. Englænderne har altid været kendt for at have en fin hud. Dette skyldes, at der generelt er en større luftfugtighed på de britiske øer, ligesom man, for det meste, ikke har centralvarme.

Din hud får ikke "tilført næring" via det, du smører på udvendigt. Den bliver næret, ved at du spiser den rigtige mad, som tilfører næring til dit blod. Herefter bærer blodet næringsstofferne rundt til alle cellerne i kroppen inklusive dem, der er i huden.

Din hud – fra Edgar Cayce's readinger

Cayce angav, at de hyppigst forekommende årsager til hudproblemer skyldtes interne tilstande i kroppen. Readingerne indikerer, at en stor procent af hudproblemerne var et resultat af en cirkulationsforstyrrelse i hudens overflade eller i hårkarrene ofte forårsaget af dårlig optagelse af næringsstofferne, dårlig udskillelse af affaldsstofferne, dårlig kirtelfunkition eller/og en forskydning ét eller andet sted i rygraden.

Udvalgte readinger:

Spørgsmål:

Hvad er årsag til de anfald jeg har så tit –
og giv mig venligst en kur mod dem?

Svar:

Det er blevet givet. Det er en del af forstyrrelsen i cirkulationens balance. Når udskillelsen bliver i orden, og når der er koordination mellem de af kroppens kræfter, der sørger for en koordinerende reaktion i alle dele af udskillelsen, vil vi finde, at forstyrrelserne vil blive elimineret. (603-3).
Spørgsmål:

Hvad er det, der forårsager, at mine håndflader bliver hårde og tørre, og at der nogle gange kommer små vandfyldte blærer?

Svar:

Den dårlige cirkulation og manglen på koordinerede aktiviteter mellem kirtelsystemet og udskillelsen. (1533-1)

Spørgsmål:Kan der foreslås en behandling af mine tørre hænder og hud?

Svar:

Den bedste forandring skal komme indefra gennem en bedre optagelse af det, der bliver spist, hvilket vil findes at blive forbedret gennem øvelser, hvor man strækker armene op over hovedet, eller ved at foretage øvelser med en stang. Dette betyder ikke, at du skal springe rundt og lave øvelser hele tiden, men afsæt regulære perioder. Når du motionerer så foretag disse øvelser, for de vil stimulere fordøjelsesvæskerne, så det du spiser har noget at flyde i ... 2072-14.

Spørgsmål:

Vær venlig at anvise en rigtig kost til mig.

Svar:

Som anført – spis ikke for meget fed eller krydret mad, men spis en kost der tenderer mod en mere alkalisk natur til gavn for systemet. Undgå til enhver tid store mængder søde sager, specielt ting med rørsukker. Få kun lige tilstrækkeligt til at opretholde en sund fordøjelse ... 563-4.

Dette er gavnligt at huske for alle: Der vil kun opstå få bakteriedannelser - eller ingen der forårsager problemer i form af nervebetændelse, gigtsygdomme eller forskellige former for hudproblemer – i et system, der holdes alkalisk! 306-3.

Spørgsmål:

Findes der ikke en behandling eller metode, der kan bruges til at fjerne hudorme i ansigtet?

Svar:

Den generelle opbygning af kroppens kræfter og først og fremmest etablering af korrekt koordination eller udskillelse. Så vil disse gradvist blive fjernet.

Der kan benyttes blegende eller rensende creme, men dette vil i sidste ende give større problemer end hudormene forårsager i øjeblikket. Tag fat på de grundlæggende årsager og arbejde med damp, skrubning og brug af Violet Ray. 2072-9.

Spørgsmål:

Kan der gøres noget mod filipenser og udslet på huden?

Svar:

Motion og diæt er bedre end cremer og noget man smører på – ser du? 1771-3.

Spørgsmål:

Hvad har forårsaget den seneste stigning i hårvæksten på mine læber, og hvad kan der gøres for at afhjælpe problemet?

Svar:

Dette er – igen – inaktivitet, der tillader en overreaktion i visse dele af skjoldbruskkirtlen. For det er den, der, når den er i balance, holder kroppens kræfter afbalanceret. Den tilføjer eller tager fra systemet, det, der kan hjælpe i væksten af hår, negle og i at holde en ligevægt. Så når disse konditioner bliver korrigeret, og der er en bedre indikation i det korrekte flow fra denne kirtelsekretion, skulle disse gradvis forsvinde. For disse konditioner bruger kun disse ting til at korrigere systemet. Der skal ikke bruges noget mekanisk eller kemisk styrke for at afhjælpe disse problemer, se! 2582-1.

Spørgsmål:

Er det, jeg fejler fodsvamp?

Svar:

Det er snarere, som angivet, en negativ påvirkning, og det er det næsten altid, når det drejer sig om fodsvamp. Det er en negtiv påvirkning, hvor bevægelsesapparatet forstyrres. Men kun at foretage ydre påsmøringer vil ikke helbrede tilfældet her. Det kan siges at være symptomer på fodsvamp, men det rækker længere end dette.

Spørgsmål:

Hvad har forårsaget denne betingelse?

Svar:

Først en ulykke eller en skade på den del af kroppen, hvor blokeringer i cirkulationen påvirker underbenene. Så skoens karakter, eller mere specifikt farvestoffet i de strømper, du bærer. Og dertil kommer smitte fra ydre kræfter – fiskeagtig i sin natur 477.1.

Spørgsmål:

Hvilken kosmetik vil være bedst?

Svar:Vær ikke afhængig af kosmetik for at gøre huden klar og ren. Kosmetik bør snarere bruges som en hjælp til at opretholde en bedre kondition af den overfladiske cirkulation i dele ansigtet og hænderne. 5271-1.

For af skabe og opretholde en god teint på hænder, arme og krop, vil vi forberede en blanding, der skal bruges som massage, som man selv påfører mindst en eller to gange hver uge.

Til 170 gram jordnøddeolie tilføjes:

Olivenolie:57 gram
Rosenvand:57 gram
Opløst lanolin: 1 spiseskefuld

Blandingen skal bruges, efter at kroppen har været i et lunkent bad i mindst 15-20 minutter. Under badet skal kroppen have en grundig skrubning med en god sæbe for at stimulere kroppens kræfter. Som vi ser det, kan Sweetheart, Ivory eller en anden god sæbe baseret på olivenolie, bruges til dette formål.

Herefter masseres kroppen grundigt med opløsningen, der først skal rystes grundigt og hældes op i en lille kop eller lignende. Dyp fingrene i opløsningen og begynd med at massere ansigt, nakke, skuldre og arme. Herefter masseres hele kroppen grundigt, specielt lemmerne, arealet over hofterne og mellemgulvet. Dette vil ikke bare give en stimulerende effekt sammen med de andre foreslåede behandlinger taget regelmæssigt, (hydroterapi, massage og osteopati). Det vil give kroppen en god basis for at stimulere den overfladiske cirkulation. Opløsningen vil også hjælpe med til at holde kroppen smuk, det vil sige fri for pletter og skjolder af enhver art. 1968-3.

Og vid at hvis du hver dag spiser to mandler, vil din hud aldrig blive skjoldet, og du vil ikke tiltrække kræft eller andre ting, der kan give din krops egne kræfter nogle skavanker. 1206-13.

En blanding som ovenstående er kendt som blødgørende. Den er designet til at smøre, blødgøre og beskytte huden mod fugttab. Kosmetologer anbefaler ofte blødgørende cremer for mennesker, der lider af tør hud.

Det mest usædvanlige ved ovennævnte blanding er, at den er baseret på jordnøddeolie. Næsten alle de præparater, der findes på markedet i dag er baseret på mineralsk olie eller amerikansk olie (castor oil). Olivenolie, lanolin og rosenvand er alle meget anvendt i kosmetiske formler, selv om rosenvandet i dag fremstilles syntetisk.

Sæben, som Edgar Cayce ofte anbefalede i readingerne synes at være Castilla eller Castillabaserede sæber. På det tidspunkt readingerne blev givet, var den strenge definiation af denne sæbe, at den blev lavet på olivenolie og kaustisk soda. Ordet "Castilla" kommer fra Castillien, et distrikt i Spanien, der er et område med udbredt olivenproduktion. I dag indeholder de fleste Castilla-sæber varierende mængder af andre fedtstoffer, dels på grund af den høje pris på olivenolie.

Et andet produkt, der ofte blev nævnt i readingerne var pakninger med Boncillamudder. Brugen af disse pakninger er tilsyneladende en anden måde at stimulere hudens overfladiske kredsløb på:

Ca. 2 gange om måneden ... vil vi give Boncillamudderpakninger på ansigt og hals, over skuldrene og de øvre dele af halsen, især strækkende sig hen over området med skjoldbruskkirtlen – som en adstringerende behandling og som en stimulation for en bedre cirkulation gennem systemet. 1986.1.

I den kosmetiske verden ville Boncillapakningerne normalt blive ordineret til fedtet hud. Som en adstringerende behandling tjener den til at stramme huden midlertidigt op. I en anden reading foreslår Edgar Cayce at Boncillamudderet blev tilsat en special type kalk, der skulle være særligt gavnlig. Kosmetisk mudder kan selvfølgelig ikke sammenlignes med ordinært mudder.

Samlet set orinterer readingerne os om, at eksterne behandlinger ikke kan helbrede pletter eller udslet forårsaget af problemer, der stammer inde fra. Men når det drejede sig om udvendige ar, tilbød readingerne en ekstern behandling, nemlig kamferolie. På den tid readingerne blev givet var kamferolie baseret på olivenolie. I dag er den eneste type, der bliver solgt kamferolie baseret på bomuldsfrø.

Spørgsmål:

Er arrene på benene eller maven på nogen måde skadelige for at kroppen kan fungere normalt?

Svar:

Kun meget lidt eller slet ikke. Disse kan fjernes ved hjælp at tilstrækkelig tid, forsigtighed og vedholdenhed med behandlingen. Massér over området med små mængder af en tinktur bestående af myrra og olivenolie, og derefter med kamferolie. Giv massagen på forskellige tidspunkter for at være sikker. Tinkturen den ene dag og kamferolien den næste dag. Ved fremstillingen af tinkturen varmes olien og myrraen tilsættes – lige store dele af hver, og lav kun en sådan mængde, at den bliver brugt ved hver behandling. Kamferolien kan købes færdig. Masser kun så små mængder, at huden kan absorbere det. Det vil helt sikkert tage lang tid, men hele overfladen kan ændres, hvis der behandles vedholdende og konsekvent. Ved massagen må der ikke masseres så voldsomt, at huden bliver irriteret. Massageolien skal absorberes helt. Det er ikke nok bare at duppe olien på, men undlad at bruge totter af vat eller andet for at smøre olien på. Dyp fingrene forsigtigt i olien – det vil ikke skade dem, det er kun godt for dem! – og massér stille og roligt ind i de arrede områder.

Spørgsmål:

Er der et elektrisk apparat, der kan hjælpe med til at fjerne ar?

Svar:

Der findes apparater, der kan være nyttige, men det vil kræve, at de bliver taget i brug af erfarne personer – og så vil resultaterne ikke blive så effektfulde eller så gode, som hvis man tager naturens metoder i brug og anvender en metode som skitseret. For den terapeutiske værdi af de egenskaber, der er givet til huden selv, er som følger: For som givet, som anerkendt og respekteret af de gamle, er olivenolie tilberedt ordentligt (derfor skal man altid benytte ren olivenolie), bedre end de moderne medikamenter, der kan gives til kroppen, som et af de mest effektive midler til at stimulere aktiviteten i muskler, slimhinder og membraner. Olivenolie kombineret med myrra vil være meget effektiv, for myrratinkturen reagerer med porerne i huden på en sådan måde, at den trænger ind og forårsager en cirkulation til de berørte dele, hvor vævet har fået karakter af folder eller arvæv opstået af den overfladiske aktivitet fra de aktive kræfter i kroppen selv, hvilket har forårsaget koagulering i nogle dele af systemet enten eksternt eller internt Og som angivet i de særlige betingelser refereret til i forbindelse med denne krop, vil de blive meget virkningsfulde. Kamferolie har de samme grundlæggende egenskaber (som olivenolie), hvortil er blevet tilføjet egenskaberne fra kamfer i mere eller mindre rå eller oprindelig tilstand, i samme ånd.

En sådan aktivitet i overhuden skal ikke kun give lindring til de ramte områder men også stimulere cirkulationen på en så effektiv måde, at den - kombineret med de øvrige egenskaber - i løbet af 2-2½ år frembringer, hvad der er meningen med behandlingen: en ny hud! 440-3.

Resumé af forslag hentet fra readingerne:

 1. En anden rigtig god massageolie er en 50/50 kombination af olivenolie og peanutolie.
 2. Den bedste deodorant er sæbe og vand.
 3. Ifølge readingerne er den bedste måde at optage A-vitamin på at rive gulerødder i gelatine og spise det sammen. På denne måde bliver A-vitaminet nemmere optaget i kroppen.
 4. Udsæt ikke dig selv for solen mellem 11 og 14 i sommertiden.
 5. Årsagen til mange hudsygdomme skal findes i en indre forurening af kroppen.
 6. For at fjerne ar og arvæv blev en blanding af olivenolie og kamfer anbefalet.
 7. Motion og overholdelse af Cayce's generelle kostanvisninger blev anbefalet, fordi de forbedrer assimilationen og udskillelsen som har en stor effekt på huden.
 8. Vær ikke afhængig af kosmetik for at løse hudproblemer, da sådanne midler måske nok kan lette symptomerne, men de kan ikke frembringe permanent helbredelse.
 9. Hvad angår huden, er det at få et periodisk indre bad (tarmskylning eller lavement) lige så vigtigt – hvis ikke mere - end et ydre bad.
 10. Cayce blev spurgt "Hvordan kan folk undgå at komme til at se gamle ud"? Hans svar var: "Det ligger i sindet". 1947-4