Helvedesild

Artikel fra Physicians Reference Notebook af William A. McGarey, MD
oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

I Fysiologiske overvejelser

Helvedesild (herpes zoster) og skoldkopper (varicella) er forårsaget af den samme smit-tekilde, nemlig et virus. Ved Helvedsild angriber virusset nerverne i rygraden eller i kraniet og har en karakteristisk (ensidig) udbredelse, der omfatter de dele, der modtager impulser fra de berørte nerver.

Det er oftest brystet, der bliver angrebet, fulgt af halsområdet, lænden, korsbenet og ophtalmicus (en gren af trigeminus, den 5. kranienerve).

Hos unge mennesker, der i øvrigt er sunde, gennemgår udslettet på huden forskellige stadier og heles på to til tre uger, dog kan der være smerter i yderligere en eller to uger. Hos flertallet af personer på 60 år eller derover, er sygdommen oftest mere langtrukken, smerterne kan vare to til tre måneder, efter at udslettet er forsvundet.

I henhold til de readinger, der er givet vedrørende denne lidelse, er dårlig udskillelse uvægerligt kilden til problemet, og igangsættes af en række mekanismer. Således nævnes der i reading nr. 0106-004, at forøget syreindhold i mavesaften "er forårsaget af en overbelastning af kroppen med de egenskaber, der skaber en ubalance i den saltsyreholdige del af systemet.....", hvilket igen påvirker cirkulationen (blodkar og lymfe), mave-tarmkanal, nyrer, lever etc. med heraf følgende dårlig udskillelse. Der sker en irritation af huden, som fører til udslettet (virusset er øjensynligt i stand til at slå til og skabe problemer under disse konditioner).

Andre årsager til dårlig udskillelse citeret i readingerne var:

Forkert kost (0527-003)
Respiratorisk influenza der forårsager overfyldning i tarmen (0338-009)
Almindelig svækkelse (1944-001)
Skader på rygraden (3139-001)
Dårlig funktion af cirkulation i leveren (0322-004)

Der var ingen steder i readingerne, hvor der specifikt blev nævnt en hovedsmittekilde i forbindelse med Helvedesild, så det ser ud som om, den basale årsag er dårlig udskillelse på grund af forskellige mekanismer, der forårsager nogle giftige irritationsfaktorer i cirkulationen i blodkar- og lymfe, og som sådan danner grobund for udbruddet af udslettene.

Readingerne nævner ikke noget om at nerver og hud bliver angrebet af virus, så hvornår det sker, er for nuværende overladt til spekulationer.

II Rationel behandling

Denne må rettes mod at forbedre udskillelsen gennem rigtig kost (det vil sige basedannende); lavementer og tarmskylninger samt lindring af smerterne ved hjælp af lokal behandling.

III Forslag til behandling

Lokal behandling

Ispakninger over udslettet eller varme omslag med soda salt, hvad der nu giver bedst resultat

En smule sassafrasolie blandes med

½ ounce (14,175 gram) opiumstinktur
1 ounce (28,35 gram) kamfersprit
1 ounce (28,35 gram) glycerin
6 ounce (170,1 gram) destilleret vand

Ryst godt, og dup udslettet med en tot vat to gange dagligt. Umiddelbart herefter pudres med en blanding af Peru-balsam, pulveriseret zink stereat og pulveriseret kridt.

2.Kost

Kosten bør være basedannende og let fordøjelig, undgå al syredannende mad i denne periode. Eksempler på basedannende kost: Al frugt minus æbler, juice af citrusfrugter, kogte grøntsager og saften deraf, tilskud af B1 vitaminer udover de vitaminer, der fås fra kosten. Undgå søde sager, alkohol, al slags kød. Undgå en kombination af citrusfrugter og kornprodukter.

Udskillelse

Til stimulering af cirkulationen og rensning af blodet, guldklorid:

Opløs 10 grains guldklorid (0.648 gram) i 20 ounce (567 gram) destilleret vand.
Tag 5 dråber dagligt.

Til bedring af konditionen:

½ ounce (14,175 gram) ekstrakt af cascara sagrada (bark fra vrietorn)
2 ounce (56,7 gram) rabarbersirup
½ grain (0,0324 gram) podophyllum
(en staude, der hedder majæble)
2 ounce (56,7 gram) almindelig sirup
Ryst godt inden brug. Tag en teskefuld hver tredje time, indtil der kommer gang i tarmene, tag derefter nok til at der bliver udtømning 2 gange dagligt (0322-005).

Eller Rochelle salt alene, eller en kombination af lige dele Epsom-salt, pasta af vinsten og svovl omhyggeligt blandet. (NB ! Pas på ikke at få våde fødder, mens behandlingen står på, da den gør kroppen mere udsat for forkølelse). ½ teskefuld to til tre gange dagligt indtil udskillelsen begynder.

Te af frø fra vandmelon for at stimulere ud-skillelsen gennem nyre/lymfe:

½ ounce (14,175 gram) til 20 ounce (567 gram) vand. Lægges i blød eller simrer i vand fem minutter, sies og drikkes (0106-004).

Eller sød salpeterspiritus, tre til fem dråber to til tre gange for at forbedre udskillelsen gennem nyre og blære (0322-004).

Tarmskylninger så ofte som det er nødven-digt for at fjerne slim fra afføringen, ellers en eller to gange om ugen i adskillige uger (to til fire uger).

Andet

Manipulationer, generelt rygrad og hals, nogle gange koordineret med lænden; fra to til seks justeringer over flere uger.

Massage én til to gange om ugen i 3-4 uger. En kombination af peanut- og troldhasselolie (lige dele af hver) kan benyttes.

b.Vådcelleapparatet brugt i lighed med det radioaktive apparat blev anbefalet i ét tilfælde (1994-001), hvor der var generel svækkelse.

Vejledning: Forbind pladerne diagonalt med lemmerne (det vil sige den positive plade til det højre håndled og den negative plade til den venstre ankel) og skift med de andre to lemmer. (Det vil sige, der behøver ikke være en fuld cyklus med at gå fra det ene lem til det andet).

Det er ikke nødvendigt at komme nogen opløsning ned til cellen. Imidlertid bør fødderne sænkes i en glasbeholder med en smule vand, der har kropstemperatur, og hænderne holdes i en svag opløsning af kobbersulfat (en sjat til en halv liter) - også i en glasbeholder. Varigheden af behandlingen bør være 20-25 minutter dagligt.

Hvis det var i forbindelse med de andre behandlinger sagde Cayce i dette tilfælde, at patienten ville blive rask i løbet af 10 dage.

c.Hoved- og nakkeøvelserne hjælper med til at forbedre cirkulationen i det område i hovedet, hvor kranienerven er involveret.

Endelig tilføjede Cayce dette til (338), som havde bedt om spirituel rådgivning:

Meget er blevet givet til denne krop, hvad angår de mentale og spirituelle attituder, og attituden reflekteres mere af den måde den individuelle entitet møder problemer med sig selv og med andre. Hvis der er bekymringer og ærgrelser, vil disse reflekteres i organerne i centralnerven og blodforsyningen såvel som i det sympatetiske nervesystem. Så vid hvem du tror på, og vid at Han er i stand til at sørge for, at De må forpligte Dem til Ham med henblik på enhver oplevelse (338-009).