Forstoppelse

Portrat af Edgar Cayce

I gamle dage var et af de gode gamle husråd mod forstoppelse at drikke amerikansk olie. Readingerne taler meget om denne olie "castor oil", men hvad nu, når det drejer sig om forstoppelse ?

Readingerne fastslår ifølge William A. Mc-Gareys "A Physicians Reference Notebook", at forstoppelse ofte skyldes en ophobning af syre i fordøjelsessystemet på grund af stress, aspændthed, uenighed, vrede og andre negative følelser.

Problemet forstærkes ofte af forkert diæt, og forstoppelsen ledsages tit af hovedpine, kvalme, hævede fødder og andre skavanker, der påvirker det almene velbefindende.

Den forebyggende kur er ifølge Cayce en positiv tankegang og en venlig og afslappet attitude over for andre samt den rette diæt med mange bladgrøntsager. Man skal undgå at blande proteinholdig og stivelsesholdig kost, undgå at blande juice af citrusfrugter med cerealier, samt holde en balance på 20% syre- og 80% basedannende kost. Desuden skal man drikke 6-8 store glas vand hver dag.

Så hvad nu, når skaden er sket ?

Readingerne anviser lavementer og tarmskylninger eller udrensende diæter:

Spis ikke andet end æbler i 2-3 dage - og drik masser af vand. Kuren afsluttes med at drikke ½ kop olivenolie.

Økologiske eller usprøjtede æbler er at foretrække, og de skal helst være dyrket der, hvor man bor. Kuren sætter gang i udskillelse af ophobede affaldsstoffer. Husk altid før en udrensning at checke med din læge, om din almene fysik kan tåle en så voldsom kur.