Forhøjet blodtryk

Nedsæt forhøjet blodtryk på Edgar Cayce’s måde
Artikel af Anne Hunt fra A.R.E.’s nyhedsbrev ”True Health”, september 2005
oversat af Anne Pedersen

Portrat af Edgar Cayce

Sidste sommer besøgte jeg min bedste ven, en gammel skolekammerat fra universitetet i Maine. Da jeg ankom, erfarede jeg, at hun havde fået konstateret, at hun led af for højt blodtryk. Hun var blevet sat i medicinering, og havde fået udleveret et blodtryksapparat, og skulle checke sit blodtryk dagligt. Fuld af tillid afprøvede jeg mit eget, kun for at finde ud af, at det lå meget højere, end det havde gjort i hele mit liv. En måned efter min hjemkomst, bekræftede mit årlige besøg hos lægen, at jeg viste tegn på let til moderat forhøjet blodtryk.

Til min overraskelse (og til dels også misbilligelse) blev det straks foreslået, at jeg skulle medicineres.  I stedet for at underkaste mig denne anbefaling med lukkede øjne, var mine tanker straks: "Hvad siger readingerne?" Tilskyndet af mine mange års kontakt med naturprodukter, besluttede jeg, at det måtte være på tide at genopfriske min viden om diæt og naturprodukter, der er kendt for positivt at kunne påvirke blodtrykket.

Min læge accepterede, at jeg gennem 3 måneder forsøgte at rette op på tilstanden ved hjælp at disse holistiske virkemidler – og jeg kørte hjem for selv at forske videre i, hvad readingerne og den nyeste viden om ernæring kunne fortælle mig.

Jeg blev ikke overrasket over, at readingerne har rige informationer om årsagen til forhøjet blodtryk.

Her er atter et tilfælde, hvor Edgar Cayce's "røntgenøjne" tilbyder en unik indsigt i de indre kræfter i den menneskelige krop. Jeg supplerede Cayce's anbefalinger med den nyeste viden om ernæring og sammensatte et program, som jeg mente kunne løse mit problem sikkert og naturligt.

Selv min viden om, at forhøjet blodtryk er kendt i min familie og at min ældste søster netop er blevet sat i behandling af sin læge, kunne ikke stoppe mig. Jeg fortsatte mit mål med tillid og en positiv tankegang.

De første opdagelser fra Cayce's readinger

Der er bogstaveligt talt i hundredvis af readinger, der omtaler problemer med blodtrykket. Både hvad angår for højt og for lavt blodtryk. Selv om jeg ikke gennemgik alle readinger, vil jeg skyde på at mere end 50% af anbefalingerne starter med en anbefaling om en indvendig udrensning som det første skridt mod at sænke eller kontrollere blodtrykket. "Det at foretage en tarmskylning af tyktarmen vil rent fysisk nedsætte blodtrykket ... (5466-1).

Forslaget om en indvendig udrensning må lyde kedsommelig for nogle læsere, idet hydroterapi bruges som terapi for så mange skavanker (selv ledsmerter). Imidlertid lader det til, at en sund tyktarm er så væsentlig for et generelt godt helbred, at det lige så vel kan tåle en gentagelse i dette nyhedsbrev, som det kunne i Cayce's readinger.

Justering af rygraden blev også jævnligt anbefalet. "Det er nødvendigt igen at foretage flere af disse korrektioner end først indikeret, med manipulationer der skal afbalancere hjertets rytme; desuden jævnlige tarmskylninger, der skal medvirke til at nedsætte blodtrykket (780-10).

Ikke overraskende, havde kosten den største fokus i readingerne om forhøjet blodtryk. Jeg har et ret godt kendskab til Cayce's kostråd, der støtter sig op ad friske grøntsager, frugt, fuldkorn og fisk.

Den samme reading, som blev refereret ovenfor, blev nøglen i min egen personlige ernæringsstrategi, da den fortsatte: "Vær opmærksom på kosten – ikke for tunge spiser, ikke for store mængder. Afstå fra for mange tunge måltider og sørg for at få mindst noget frugt og nogle rå grøntsager til mindst to måltider om dagen (780-10)".

Det, denne reading fortalte mig, var, at jeg skulle sørge for ikke at overanstrenge mit fordøjelsessystem. Jeg blev forbavset over, efter nogle få dage, at opdage, hvor let og "mindre kompakt" jeg følte mig i hele min krop.

Det radioaktive apparat blev også ofte nævnt i readinger, der drejede sig om forhøjet blodtryk. Dette apparat tilfører en svag energi, der afbalancerer cirkulationen og slapper kroppen af. Vel vidende, at forhøjet blodtryk er et spørgsmål om cirkulering og pumpefunktion, virker det fornuftigt, at dette apparat kan være til hjælp.

Motion, især spadsereture om aftenen efter afslutningen af et sundt måltid, var den afsluttende bemærkning i readingerne givet for de mennesker, der led af forhøjet blodtryk. Denne aktivitet stimulerer ikke blot en sund cirkulation af blodet, den stimulerer også en sund sindsstemning!

Kosttilskud

Som jeg anførte tidligere, vendte jeg mig også mod den nyeste viden om kosttilskud i min søgen efter at lave min helt egen perfekte "sænk blodtrykket plan". Jeg har en tendens til at være moderat, når det angår kosttilskud. Jeg snupper ikke "alt, hvad der findes under solen", som kan være til hjælp, men prøver at finde nogle få kosttilskud, der med en god synergieffekt kan indarbejdes i et program.

Efter megen granskning besluttede jeg mig for kalk, coenzyme Q10, C-vitamin og hørfrøolie. Research om alle disse kosttilskud understøtter deres positive indflydelse på hjertet og dets funktioner. De er også gode for knoglestruktur, muskler og led – områder, der betyder meget for min egen personlige sundhedsplan.

Min plan – og resultaterne

Med min forskning i readingerne suppleret med min viden om kost og kosttilskud, udfærdigede jeg min egen "livsstils-aftale" med mig selv:

  • Få foretaget en tarmskylning hver måned.
  • Få en Cayce/Reilli massage hver anden uge (eller oftere).
  • Spis hele, friske, uraffinerede og ubearbejdede fødevarer. Inkluder frugt, grøntsager, hvidløg, løg, selleri, fuldkorn og ferskvandsfisk.
  • Spis ingen tunge måltider.
  • Hav en positiv indstilling.
  • Undgå salt.
  • Motioner hver dag.
  • Tag de ovenfor nævnte kosttilskud i en cyklus på 2 uger med 1 uges pause (som readingerne anbefaler).

Resultatet? Sidste uge, 9 måneder efter mit første lægebesøg: 110 over 60! Selv midt på en stresset arbejdsdag.

Tillykke med et godt helbred!